– Vi har seilt langs hele norskekysten, og er nå i Arendal. Det er 50 ungdommer fra hele Norge som er om bord i dag, forteller Markus Refsdal i Natur og Ungdom til Agderposten.

Torsdag ligger skuta til kai i Arendal, og inviterer folk om bord fra klokken 16. Natur og Ungdom har et prosjekt som heter Ungdommens Miljøskute, hvor de bruker sommeren på tokt langs kysten.

SOMMEREN TIL SJØS: (f.v.) Luna Kretschmer, Emil Johannessen, Sigrid Dahlen Konow, Mathias Brynildsen og Vebjørn Aaland Brekke koser seg på tokt med fullriggeren. Foto: Rasmus Madsen Berg

– Vi skal engasjere en ny generasjon med klimaaktivister, og lære unge om klimasaken, forteller Refsdal videre.

Går du om bord, kan du også få oppleve improteater, hvor en lokal teatergruppe fra Arendal skal presentere organisasjonens fjordsøksmål.

I september i år møter nemlig Natur og Ungdom staten i retten, hvor de skal argumentere for at de mener tillatelsene som ble gitt til å dumpe 250 millioner tonn giftig avfall i Førdefjorden er ugyldige.

Sender 120 timer direkte

Deler av året er skipet et skoleskip, samt at det arrangeres en rekke aktiviteter om bord, som konserter og cruise for privatpersoner.

Agderposten skal være med å seile med Statsraad Lehmkuhl fra Lerwick på Shetlandsøyene til Arendal, i godt selskap med fullriggeren under Tall Ships Races om knappe fire uker.

Ved å trykke HER kan du følge skipets bevegelser og seilas.