Agderposten har tidligere dokumentert hvordan kommunedirektør Harald Danielsen ble takket av med 80 personer til bords under en fest 15, desember.

To av Danielsens barn ble fløyet inn fra Dublin og Bergen for anledningen, og den blivende pensjonisten fikk et kunstverk fra kunstneren Kjell Nupen med seg inn i pensjonisttilværelsen.

Festen som ble avholdt 15. desember hadde en prislapp på 193.000 kroner, men det var ikke den eneste festligheten som ble betalt av Arendal kommune.

To dager tidligere ble Danielsen takket av sammen med enhetslederne. Også denne gangen satt forsamlingen til bords i Arendal gamle rådhus.

Agderposten har bedt Arendal kommune dokumentere hva festen kostet.

Fire retters middag og underholdning

Svein Elgvin som er leder for institusjoner i Arendal kommune, forteller at det var han som sto for festen. Det var 55 gjester til stede.

«Alle er ansatt i kommunen med unntak av Haralds ektefelle som fikk særskilt invitasjon.» skriver Elgvin i en e-post til Agderposten.

Denne festen innebar en fire retters middag, underholdning fra Eydehavn mannskor og et foredrag av lungelege og foredragsholder Frode Gallefoss.

PLANLEGGER: Enhetsleder Svein Elgvin var primus motor for festen 13. desember i fjor. Foto: SYNNØVE SKEIE FOSSE

Totalsum nær 300.000 kroner

Gjestene fikk servert vilttartar, stekt kveite, lammesadel og sjokolademousse. Det ble også servert hvitvin, rødvin og mineralvann.

I faktaboksen kan du lese hvordan Elgvin opplyser at kostnadene fordelte seg.

Festen kostet 97. 000 kroner, betalt av Arendal kommune.

Det kommer i tillegg til avskjedsfesten to dager senere med en prislapp på 193.000 kroner.

Kostnadene for de to festkveldene blir totalt 290.000 kroner.