Luka Kovacevic debuterte for ØIF Arendal med to scoringer
Luka Kovacevic debuterte for ØIF Arendal med to scoringer Foto: Anita H. Gotehus/ØSTLENDINGEN

ØIF rotet vekk seieren

ØIF Arendal jaktet sin tredje strake seier over Elverum i Terningen Arena. I stedet ble det hjemmelaget som tok stikket og to poeng.

ØIF tapte 26-28 for Elverum i Terningen Arena, i en kamp som levde fra første sekund. 

- Dette er den verste kampen å tape på grunn av den lange bussturen hjem, slår Eirik Heia Pedersen, kaptein hos ØIF Arendal fast. 

Til pause ledet ØIF Arendal 15-13 over sine erkerivaler fra Elverum. Det begynte med fyrverkerihåndball, der det kom sju scoringer de første fem minuttene. Men tempoet roet seg noe etter hvert. Fra å ha ligget under helt i starten, kom ØIF Arendal tilbake og var målet foran de ti minutter var gått av omgangen. 

Ledet med fire

ØIF Arendal dro fra utover i omgangen og var på det meste fire mål foran, men det var også mye rot hos gjestene. Rot var det hos hjemmelaget også, blant annet satte høyrekanten til Elverum et skudd utenfor, helt upresset. 

- Kampen startet i vår favør. Vi er gode i første omgang, men er ikke kyniske nok. Vi kunne gått opp i fire-fem måls ledelse. I andre omgang er Elverum best, sier ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic. 

ØIFs Einar Ingi Hrafnsson i kamp med Elverum-spillere.
ØIFs Einar Ingi Hrafnsson i kamp med Elverum-spillere. Foto: Anita H. Gotehus/ØSTLENDINGEN

I andre omgang kom et mer aggressivt hjemmelag på banen, mens ØIF Arendal begynte å gjøre feil i avgjørende situasjoner. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Elverum spiste opp ØIFs ledelse, og var i føringen da ti minutter av andre omgang var spilt. Lagene fulgte hverandre utover i omgangen, men enkle feil fra ØIF Arendals side sørget for at vertene hele tiden lå foran i målprotokollen. 

Direkte rødt

Etter en god kamp mot Halden i Sør Amfi, fikk ØIF-målvakt Cesar Almeide det tyngre mot Elverum. Han fikk ikke de matchvinnerredningene, samtidig som forsvaret ikke klarte å styre avslutningene dit de ønsket. 

I sluttminuttene fikk Elverum en kontring etter at Lars Jakobsen hadde rotet vekk ballen. Sondre Paulsen fulgte løpet og taklet Elverum-spilleren for nesten åpent mål. Dommerne ga Paulsen direkte rødt kort, noe som betyr at han må stå over i neste runde mot Falk, ettersom det røde kortet kom i kampens tre siste minutter. 

ØIF Arendal-treneren mener unødvendige tominuttere var med på å avgjøre i ØIFs disfavør. 

- Noen unødvendige og kanskje feilaktige utvisninger gjør det tøft for oss. Vi stor fem mot seks. Det avgjøres da sloveneren til Elverum sklir og vi får tominutter på den. Da snur kampen. Slikt er brutalt, konkluderer Kurtovic. 

Fest

ØIF Arendal hadde sine sjanser på slutten, men rotet det vekk. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Kampen lever hele tiden. Det må ha vært en fest for publikum, mener Marinko Kurtovic.

Eirik Heia Pedersen mener også at ØIF hadde fin flyt før pause. Han trekker frem at ØIF fort kunne vært seks-sju mål foran om de hadde tatt vare på sjansene sine og spilt som de gjorde i midtperioden av omgangen. 

- Men vi er rufsete. Elverum har et jevnere nivå gjennom hele kampen, mens vi har et høyere toppnivå, mener han. 

Han tror kanskje at seriegullet allerede er tapt, i og med at ØIF starter med to minuspoeng. 

- Her skulle vi gjerne hatt to poeng mot Elverum for å komme ajour med dem. Minuspoengene har mye å si. hadde vi vunnet, hadde vi fortsatt vært i toppen. Nå er vi nødt til \å sørge for ikke å tape mer, forteller Heia Pedersen.