Jan Jacobsen, Risør fotballklubb, og Bjørg Igland, Grimstad Turn og Idrettsforening.
Jan Jacobsen, Risør fotballklubb, og Bjørg Igland, Grimstad Turn og Idrettsforening.

Her er ildsjel-finalistene

Avstemningen i kåringen av Folkets ildsjel i Aust-Aggder-idretten er nå avsluttet. Lørdag kveld får du vite hvem av finalistene Bjørg Igland og Jan Jacobsen som fikk flest stemmer.

 Agderposten presenterte

Avstemningen i den siste og avgjørende finalerunden ble avsluttet lørdag 22. oktober klokken 12. Vinneren presenteres på Idrettsgallaen i Sør Amfi lørdag kveld.

Bjørg Igland (61)

-

-

I 2013 kom hallen opp, etter 39 år med planlegging og 1 1/2 år med dugnadsarbeid. Denne hallen har selvsagt fått navnet «Iglandhallen».

-

Under byggingen av hallen ringte hun hver søndag rundt til foreldre for å skaffe 40 personer til dugnad for den kommende uken. Til sammen endte prosjektet på hele 22.000 dugnadstimer.

-

Bjørg er GTIFs ubestridte sponsordronning, og mekker hele 40 sponsorer til veggen hvert eneste år.

Jan Jacobsen (74)

-

Jan Jacobsen beskrives som en bauta for fotballen i Risør og 

-

Han er den som kommer først om morgenen – og drar sist om kvelden. Hver dag klokken 07:00 er Jan Jacobsen klar for det dagen vil bringe på idrettsanlegget til Risør fotballklubb.

-

Siden 1952 har han vært aktiv i fotballen. Først som fotballspiller på aldersbestemte lag og A-laget, så som fotballtrener fra 1965 til 2013. I mellomtiden fikk han diverse styreverv, og i 1973 hadde han totalansvaret for at idrettsanlegget Kjempesteinsmyra ble etablert.

-

Nå er han altmuligmann, og dømmer fortsatt noen fotballkamper for klubben i hans hjerte for de minste.

-

– Det er moro å ha noe å holde på med, og for meg er jo dette en hobby. Men det er jo veldig koselig å ha muligheten til å hjelpe til. Og så sitter jeg ofte her på benken min her og følger med. Det er jo spesielt moro å høre hvor glade ungene blir hvis de scorer mål, sier han.