Denne eiendommen på Hisøy i Arendal er Vest- og Aust-Agders dyreste eiendom med en prislapp på 20 millioner kroner. Nå ligger 18 slike boliger til salgs fordelt på de to fylkene.
Denne eiendommen på Hisøy i Arendal er Vest- og Aust-Agders dyreste eiendom med en prislapp på 20 millioner kroner. Nå ligger 18 slike boliger til salgs fordelt på de to fylkene. Foto: Privatmegleren Arendal

Selger historisk luksuseiendom

Strandlinje, basseng, bryggeanlegg, sjøbod, et enormt hovedhus med to lysthus, egen kontorbygning og ikke minst en underjordisk gang mellom bygningene. Pris: 20 millioner kroner.

– Dette er en helt unik og veldig spesiell eiendom. Det finnes ikke lignende på Sørlandet. Jeg har holdt på i bransjen i 17 år og har aldri hatt en lignende eiendom til salgs før, sier daglig leder hos Privatmegleren Arendal, Leif Christian de Presno.

Eiendommen Furulund i Sandvigveien 19 i Arendal ble lagt ut for salg i august i fjor. Prisantydningen er på 20 millioner kroner.

– Helt unik

– Det er ikke mange kjøpere til en slik eiendom, men de som finnes der ute vil nok få øyene opp for denne fantastiske eiendommen, sier de Presno.

Furulund ligger på Hisøy, ved innseilingen til Arendal, og har panoramautsikt over Galtesund og indre byfjord. Tomten er på snaue fem mål og rommer flere bygninger.

Det er smykkearving Astrid 

Hilde Holthe og gründer Arne Lunder som eier  eiendommen i dag.
Det er smykkearving Astrid Hilde Holthe og gründer Arne Lunder som eier eiendommen i dag. Foto: Privatmegleren Arendal.

«Eiendommen er en kombinert bolig- og næringseiendom med hhv. ca. 500 kvadratmeter bolig og ca. 650 kvadratmeter kontorer. Det er også godkjent et tilbygg på kontordelen. I tillegg er det sjøbod på ca. 20 m2» skriver Privatmegleren Arendal i den kommende salgsannonsen.

Underjordisk gang

I tillegg fremgår det at eiendommen har 50 meter strandlinje og egen badestrand.

Det er laget et stort bryggeanlegg nede ved sjøboden. Tomten minner mest om en park, med digre terrasser og et eget svømmebasseng på plenen foran hovedhuset.

Sist, men ikke minst, er det altså laget en underjordisk gang mellom hovedhuset og kontorbygningen, som ligger nesten nede i vannkanten.

Nåværende eier har også bygget to lysthus på hver sin side, tilknyttet hovedhuset. Flere garasjer følger også med, og rikelig med plass til parkering.

Hovedhuset er over tre etasjer og har blant annet vinkjeller, trimrom og bibliotek – i tillegg haugevis av soverom, private bad, walk-in-wardrobes og så videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kort fortalt: luksus i lange baner

– Det er nok et litt fremmed prisnivå i Arendal, men for den rette personen vil jeg våge å påstå at det er mye for pengene. Den som kan finne fornuftig bruk for både kontorlokaler og bolig vil kunne få mye for pengene, sier de Presno.

Historisk sus

Eiendommen Furulund har også et historisk sus over seg. Hovedhuset – eller villaen – ble bygget i 1932 av skipsreder Jørgen P. Jensen.

Under 2. verdenskrig ble deler av eiendommen rekvirert av nazistene, og det ble plassert en luftvernmitraljøse i hagen. Nazistene brukte mye tid de siste årene av krigen på å hente ut Fevikgranitt som skulle brukes i Hitlers seiersmonument i Berlin.

Ved krigens slutt sto fremdeles mange av disse granittblokkene igjen på Sørlandet og skipsreder Jensen kjøpte et betydelig antall av dem. De står i dag på eiendommen og danner rekkverket som omkranser parkeringsplass og innkjørsel.

Panorama-gründere

-

I 1997 leide ekteparet Astrid Hilde Holthe og Arne Lunder plass i rederikontorene på Furulund og startet firmaet Panorama Gruppen AS. Selskapet blir raskt Norges ledende aktør innenfor sølv- og gullvarer.

-

I 1998 kjøpte ekteparet hele eiendommen og startet et omfattende moderniseringsarbeid, blant annet de to lysthusene, brygga og sjøboden ble bygget. Nå vil ekteparet selge.

– Vi har trukket oss tilbake fra et rikt yrkesaktivt liv. Et liv som har gitt oss en del friheter. Vi bor nå hele vinterhalvåret i syden og i sommerhalvåret er vi også mye på reisefot. Det blir for lite tid hjemme til å ha en så stor og krevende eiendom som Furulund, sier Arne Lunder til Agderposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han forteller at ekteparet har kjøpt en leilighet under oppføring på Tollbodkaia i Arendal.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

– Det skal bli veldig greit å få leilighet med én dør som skal låses når man skal ut å reise, sier Lunder.

Han skryter samtidig av eiendommen han nå skal selge.

– Vi har bodd der i 15 år og er veldig glade i stedet. Boligen har en innholdsrik og spesiell historikk, og eiendommen er helt fantastisk. Men nå er det på tide at andre overtar. Alt har sin tid her i livet, sier Arne Lunder.