Viggo Molund, banksjef i DNB Bank ASA i Arendal og Tvedestrand (til venstre foran), ledet an da ni av de ansatte i banken hans hoppet i havet i Kittelsbukt i Arendal for å lokke VG-lista til byen i sommer.
Viggo Molund, banksjef i DNB Bank ASA i Arendal og Tvedestrand (til venstre foran), ledet an da ni av de ansatte i banken hans hoppet i havet i Kittelsbukt i Arendal for å lokke VG-lista til byen i sommer. Foto: Stein Harald Øigård

Iskald musikkfestsøknad

Sammen med åtte av sine ansatte hoppet DNB-sjef Viggo Molund i havet for å bidra til at avslutningen av sommerens VG-liste-turne legges til Arendal. – Iskaldt, men får vi VG-lista hit, har det vært verdt det, sier han.

Nå oppfordrer banksjefen i DNB Bank ASA i Arendal og Tvedestrand kommunen og byens ledende bedrifter til å finne på «noe sprøtt» for å overbeviste VG om at avisens store musikkfest-turne avsluttes i Arendal 30. juli. Arendal kjemper med 96 andre byer med bystatus om å få avslutte turneen.

Det er allerede bestemt at VG-lista kommer til Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen og Tromsø.

Byen, «by X», som den kalles, er den som viser det største engasjementet og den beste kreativiteten, og tildeles den sjette og siste turnebilletten.

– Vær like sprøe som oss!

Det var vel ikke mer enn naturlig at sjefen for VG-listas samarbeidspartner sørget for å gi Arendal en gunstig posisjon i feltet av søkere. 

– Nå utfordrer jeg kommunen, ved ordføreren, og ledere i bedrifter som APL, Gard og Stamina HOT til å være like sprøe og kreative som oss, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvor kaldt var det i vannet?

Når vi nordlendinger bader, tapper vi vann i badekar

– Iskaldt! Jeg måtte uti to ganger fordi en fotograf måtte sikre seg bilder. Andre gangen kom jeg nesten ikke opp igjen, sier han.

Godt over normalen

Til hans, og din, informasjon kan det opplyses at temperaturen i Kittelsbukt i sentrum av Arendal i går formiddag var på i overkant av ti grader – tre grader over normalen ...

– Som nordlending må vel dette ha vært en peace of 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

cake, dere er vel vant med isbading?

– Når vi nordlendinger bader, tapper vi vann i badekar. Jeg bader aldri – med få unntak – ute før temperaturen er høy.

– Spreke folk

Ni av de 14 ansatte i DNBs privatmarkedsavdeling deltok i gårsdagens badestunt. Viggo Molund er godt fornøyd med deltakelsen.

– Dette var bra. Det viser at vi har spreke folk i banken.

– En frisk start på dagen?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Absolutt. Heldigvis har vi gode dusjer på jobb, slik at vi fik k valmet oss opp og kvittet oss med sjøvannet før vi begynte å jobbe, sier han.