Jacob Handegard, leder i Aust-Agder Unge Venstre.
Jacob Handegard, leder i Aust-Agder Unge Venstre.

Venstrepolitiker i Arendal vil legalisere hasj

Leder Jacob Handegard i Aust-Agder Unge Venstre vil på mandagens årsmøte i Arendal og fylkesmøte kjempe for den han kaller «en ny retning i narkotikapolitikken».

Uttalelsen Unge Venstre-politikeren har sendt til Arendal og Agder Venstres årsmøter, omhandler tre endringer av narkotikapolitikken:

For det første ønsker Handegård, leder i Aust-Agder Unge Venstre, å tilby heroinassistert behandling, dernest å fjerne straffereaksjoner for bruk av all narkotika og til sist legalisere cannabis.

– Jeg ser at vi har store problemer med narkotika i Norge, da må vi gjøre grep som har fungert i Sveits og Portugal. For meg er det lite logisk å straffe folk for å skade seg selv. Vi må hjelpe de som sliter med narkotika framfor å straffe dem, sier Handegard i en uttalelse.

Sammenligner

Han trekker paralleller til de historiske forbudstidene for alkohol i flere land, med cannabis-forbudet som gjelder i dag.

Her fra en cannabis-plantasje oppdaget på Nedenes. Året var 2006.
Her fra en cannabis-plantasje oppdaget på Nedenes. Året var 2006.

Sistnevnte er mindre helsefarlig enn alkohol, argumenterer Handegard.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Forbudet har gjort stoffet farligere, og kriminelle bakmenn tenker lite på brukernes helse. Vi hadde samme tilstander under forbudstida for alkohol: De kriminelle brydde seg ikke om innholdet, og alkoholen ble langt farligere, ser politikeren.

Ønsker cannabis-monopol

Han mener restriksjoner på bruk er langt å foretrekke fremfor forbud. Eksempelvis fungerer det slik på tobakksbruk i dag, sier Handegard.

– Jeg vil opprette et monopol for salg av cannabis, slik kan vi regulere tilgjengelighet gjennom åpningstider og priskontroll. Jeg tror vi løser disse utfordringene gjennom regulering framfor kriminalisering.