To syklister ble påkjørt av en bil her i Risør torsdag kveld og ble liggende i veibanen.
To syklister ble påkjørt av en bil her i Risør torsdag kveld og ble liggende i veibanen. Foto: Thorvald Knudsen

Syklister påkjørt av bil

To syklister ble skadet etter en kollisjon med en bil i Trondalen i Risør torsdag kveld.

Ulykken skjedde på Risørveien i krysset ved avkjøringen mot Åmland like før klokken 20.25 torsdag. Brann, politi og ambulanse, samt luftambulanse rykket ut til stedet.

– Den ene ligger rett ut her, den andre ser jeg ikke så godt, sa et øyenvitne på stedet rett etter at hendelsen hadde skjedd. 

Nesten samtidig kom det melding om en bilbrann på et annet sted i Risør. LES OGSÅ: 

- Syklister i full fart

Den første meldingen fra politiet på Twitter gikk på å at bilen hadde kjørt på syklistene, men dette endret seg etter undersøkelser på stedet. 

- Bilen sto stille i krysset da hendelsen inntraff. Det kom en gjeng syklister i full fart nedover veien. Bilen bråstoppet, sier Vegard Pedersen fra Risør-politiet til Agderposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han forklarer at bilen, som kom kjørende ut fra Åmland-avkjøringen mot Viddefjell og skulle ut på Risørveien, ble møtt av en gjeng syklister som kom nedover på Risørveien. Den ene kjørte inn i bilen, mens den andre gjorde en unnamanøver og datt i asfalten. Han som traff asfalten ble hardest skadet og ble fraktet bort i luftambulanse, mens den andre er tatt med i ambulanse. Begge ble fraktet til Arendal.

Begge var bevisste mens de ble tatt hånd om av ambulansepersonell. Hendelsen skapte noe kødannelse mens dette pågikk. 

Les mer om denne saken, skrevet fredag (dagen etter)