Katastrofe, Staysman & Lazz på scenen under VG-lista.
Katastrofe, Staysman & Lazz på scenen under VG-lista. Foto: NTB SCANPIX

Stjerneartister til Birkeland

Gummibåtfestivalen på Birkeland får blant annet besøk av countrystjerne og en fremadstormende DJ.

Danske Rasmus Hedegaard, Jace Everett, Rød Mix og Staysman & Lazz er artistene som foreløpig er sluppet til festivalen som arrangeres 9–12. juli.

– Vi er himla fornøyde med oppsettet i år. Nå satser vi bare på at resten som er planlagt sender oss kontrakten så vi får den lineup’en vi ønsker. Da tror vi nok alle andre også blir himla fornøyde, sier Gøran Frigstad som sammen med festivalsjef Per Arne Botn har lagt kabalen for årets lineup.

LES OGSÅ:

Superhit

Danske Hedegaard fikk sitt store gjennombrudd i 2014 med singelen Happy Home. Han har tidligere remikset låter for en rekke kjente artister, men har inntil Happy Home jobbet i kulissene.

Jace Everett er klar for Gummibåtfestivalen. Han ba selv om å få komme.
Jace Everett er klar for Gummibåtfestivalen. Han ba selv om å få komme.
Danske Rasmus Hedegaard slo virkelig igjennom som DJ i fjor.
Danske Rasmus Hedegaard slo virkelig igjennom som DJ i fjor.

– Jeg fikk beskjed av Gøran om å sjekke Hedegaard. I utgangspunktet antok jeg at han var for stor for oss, men det skadet ikke i prøve. Det viste seg at han var en jordnær type, og nå er han klar for GBfestivalen, sier Botnan.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spurte om å få spille

Countryartisten Jace Everett er mest kjent for monsterhiten Bad Things som også er kjenningsmelodien til serien «True Blood». Det var Jace som kontaktet festivalen for å få spille.

– Jeg fikk en mail med spørsmål om vi kunne være snille å vurdere Jace Everett og tenkte at det måtte være en annen Jace som kontaktet oss. Vi pleier ikke å bli kontaktet av artister som har vært på «Billboard» (topplisten i USA). Nå er det snakk om at han vil ha noe av sommerferien her for han syntes det virket som en himla artig festival.

MGP-deltakere

Staysman & Lazz kommer også til Birkeland med først skal de i ilden i Melodi Grand Prix.

De stiller med låten En godt stekt pizza som er skrevet av blant andre Lars-Erik Blokhus (Plumbo) og Petter Kristiansen (Katastrofe).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi kan være heldige å få årets internasjonale MGP-vinner på Birkeland, og det hadde vært litt tøft. Finalen går i mai og hvem som blir Norge sitt bidrag blir avgjort 14. mars i Oslo Spektrum.