Radio P5 i Arendal gikk av lufta for én måned siden. Tidligere programleder Tor Helge Løvåsen har nå en annen stilling i Agderposten.
Radio P5 i Arendal gikk av lufta for én måned siden. Tidligere programleder Tor Helge Løvåsen har nå en annen stilling i Agderposten.

Over og ut for Radio P5

Siste låt er spilt på Radio P5 i Arendal. Agderposten vil heller bruke kreftene på digitalt innhold.

– Det har lenge vært usikkert om FM-bandet skulle holdes operativt eller ikke etter overgangen til DAB neste år. Det har vært en medvirkende årsak, men hovedårsaken er store endringer i kundenes brukervaner. Brukerne blir stadig mer digitale og det tar vi konsekvensen av, sier markedsdirektør i Agderposten Petter Aaland.

Omdisponerer

Den lokale radiostasjonen gikk av luften for en drøy måned siden. Siste sending var lørdag 6. august i år.

– Fremtiden er digital og derfor ønsker vi å omdisponere og bruke ressursene våre der. Det var sånn sett et enkelt regnestykke i forhold til det brukerne våre vil ha, sier Aaland.

Ren musikkstasjon

Radio P5 har eksistert i en årrekke. Radiokanalen ble i sin tid etablert etter en sammenslåing av tidligere Radio Agder og Radio Pollen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lokalradiostasjonen hadde i mange år egenproduserte programmer og nyhetssendinger. I 2015 gikk kanalen over til å bli en ren musikkstasjon.

Nå er det helt slutt på sendingene.

Digital fremtid

– Vi valgte å slukke kanalen også for musikk fordi det innebar en del jobb. Det er ikke slik at man bare kan skru på en knapp og så går det av seg selv. Det krever administrasjon og det må lages spillelister. Det er fortsatt betydelige faste og variable kostnader knyttet til driften selv som en ren musikk-kanal. Vi så ingen hensikt i å fortsette med dette når vi kunne omdisponere ressursene til våre digitale produkter, sier Aaland.

– Nå bruker vi kreftene blant annet på direktesendinger fra idrettsarrangementer og lignende. Det er noe brukerne våre vil ha, sier markedsdirektøren.