Begge bilene fikk så store skader at de blir kondemnert. Til venstre BMW-en som kom over i feil kjørefelt, til høyre Audien hvor Mari Camilla Lyngholt og datteren på fem år satt.
Begge bilene fikk så store skader at de blir kondemnert. Til venstre BMW-en som kom over i feil kjørefelt, til høyre Audien hvor Mari Camilla Lyngholt og datteren på fem år satt. Foto: Viking

Mor og datter (5) i alvorlig bilulykke: – At vi overlevde dette er helt ubegripelig

Mari Camilla Lyngholt og hennes fem år gamle datter var på vei hjem fra jentetur i Oslo da det gikk fryktelig galt på E18.

«At vi overlevde dette, en front-mot-front i den hastigheten, er meg helt ubegripelig. Vi må ha hatt englevakt og mer til. Litt vondt i nakken, en blåveis og et skrubbsår på nesa, samt en kondemnert bil, var alt vi måtte bøte med».

Denne meldingen la Mari Camilla Lyngholt fra Kristiansand ut på Facebook lørdag morgen. Et halvt døgn tidligere var hun og hennes fem år gamle datter på vei hjem fra Oslo til Kristiansand i familiens Audi.

Hjem fra jentetur

De hadde vært et døgn i Oslo og hatt kvalitetstid, bare de to jentene.

– Vi var på Tusenfryd og så ville datteren min se Slottet, forteller Lyngholt.

Etter et fint østlandsbesøk gikk turen sørover igjen fredag ettermiddag. Men ved Hullvann i Kragerø i Telemark gikk det fryktelig galt.

Slik så Mari Lyngholts bil ut etter den kraftige kollisjonen på E18 i Kragerø fredag kveld.
Slik så Mari Lyngholts bil ut etter den kraftige kollisjonen på E18 i Kragerø fredag kveld. Foto: Viking
Denne meldingen la Mari C. Lyngholt ut på Facebook morgenen etter den alvorlige ulykken.
Denne meldingen la Mari C. Lyngholt ut på Facebook morgenen etter den alvorlige ulykken. Foto: Skjermdump Facebook
21-åringen som kjørte denne BMW-en kom over i motsatt kjørefelt på E18.
21-åringen som kjørte denne BMW-en kom over i motsatt kjørefelt på E18. Foto: Viking

– Det kom helt plutselig en bil over i motsatt kjørebane. Det var ingen steder å kjøre unna, for det var autovern på den ene siden og mange biler i motsatt kjørefelt på den andre siden. Jeg bremset så godt jeg kunne, men det hjalp ikke noe særlig, forteller Lyngholt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Luktet svidd

Dermed smalt BMW-en inn i Audien hun og datteren satt i.

– Det gikk maks et halvt sekund fra bilen kom over i vår bane til den traff oss. Jeg hadde ikke tid til å bli redd eller noe, det skjedde så fort og helt ut av det blå, forteller 35-åringen til Agderposten.

Da Lyngholt kom til seg selv etter smellet, merket hun at det luktet svidd i bilen.

– Jeg snudde meg og så hvordan det gikk med datteren min i baksetet. Hun var nokså fortumlet, forteller Lyngholt.

– Var redd den skulle ta fyr

Hun tok seg barbeint ut av bilen, og løp rundt på høyre side for å få ut datteren. Men her sto bilen klistret helt inntil autovernet, og hun måtte dermed rundt på andre siden for å få ut femåringen.

– Siden det luktet svidd var jeg redd bilen skulle ta fyr. Det kom andre til og fikk ført oss inn i en annen bil. Folk var veldig hjelpsomme, forteller Lyngholt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tenkte bare at nå må vi vekk fra bilen. Jeg tråkket barbeint i masse glass og fikk kutt under føttene, men jeg merket ikke noe da, fortsetter hun.

Hun ble sittende i den andre bilen med datteren på fanget til ambulansen kom.

– Datteren min var fattet og rolig. Hun hikstet litt, men ikke noe mer enn det. Vi var skjelvne begge to, sier Lyngholt.

Datteren slapp unne frontkollisjonen med en blåveis over øyet og et blåmerke på armen, mens Lyngholt hadde smerter i hode, nakke og nedover i ryggen. Mor og datter ble etter hvert kjørt til sykehuset i Arendal i ambulanse, mens den 21 år gammel mannen fra Skien som kjørte BMW-en som kom over i motsatt kjørefelt, ble sendt til sykehus i Skien for en sjekk. E 18 var stengt i over en time etter ulykken.

– Englevakt

På sykehuset ble det tatt røntgen og ultralyd, samt CT og mange blodprøver av Lyngholt. Det ble ikke funnet tegn til alvorlig skade, og sykehuset betegnet fredag kveld tilstanden til henne og datteren som lettere skadet.

– De fant heldigvis ikke noe. I dag føler jeg meg veldig mørbanket, men ellers fin, forteller Lyngholt til Agderposten lørdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

35-åringens mann kom til Arendal og hentet henne og datteren, og etter fem-seks timer på sykehuset fikk de reise hjem til Kristiansand. Bilens Audi står på verksted hos Viking, sammen med 21-åringens BMW. Begge bilene har fått så store skader at de blir kondemnert, opplyser Viking til Agderposten lørdag formiddag.

Men det er det siste familien tenker på nå.

– Jeg skjønner ikke at det går an å overleve noe sånt, og komme fra det med bare noen skrubbsår og vondt i nakken. En av dem som kom til for å hjelpe på stedet, sa også at det var utrolig at jeg kunne reise meg og gå ut av en sånn bil, sier Lyngholt.

– Det er sånt man ikke tro skal hende en selv. Vi har hatt englevakt. Det er helt utrolig, avslutter hun.

Førerkortbeslag

Operasjonsleder Jan Olav Jansen i Telemark politidistrikt forteller til Agderposten at den 21 år gamle mannen som kjørte BMW-en fikk førerkortet sitt beslaglagt. Det skal ikke være mistanke om ruskjøring. Politiet har også vært i kontakt med en MC-fører som kom like bak, og så ulykken.

– Og de involverte i ulykken vil bli innkalt til avhør senere slik at vi får kartlagt episoden skikkelig, opplyser Jansen.