Torild Helene Winther Tjønnås mener NRK Supernytt har skremt barna med Trump som et "monster som når som helst kan trykke på den røde knappen"
Torild Helene Winther Tjønnås mener NRK Supernytt har skremt barna med Trump som et "monster som når som helst kan trykke på den røde knappen"

Mor mener NRK Super skremte barna med Trump

– Det siste mine barn på 6 og 10 år spurte om før de la seg, var om det ble krig hvis Trump vant, skrev Torild Helene Winther Tjønnås. Redaksjonsledelsen i Supernytt vil ikke være med på at de har fremstilt Trump som «et monster».

Moren fra Skien mener NRK Supernytt har framstilt USAs neste president som et «et monster som når som helst kan trykke på den røde knappen»

Winther la ut kritikken sin på NRK Supernytts facebookside.

Supernytt uenig

– Vi kjenner oss ikke igjen i denne mammaen og Vardens opplevelse av at Supernytt har fremstilt Trump som et monster som når som helst kan trykke på den røde knappen. Dette har vi også spurt sjefredaktøren i Varden om, uten å få svar. Vi har tvert imot sagt i Supernytt at Trump ikke har tilgang til en slik knapp alene. Vi jobber bevisst med å få frem at Trump vil være hele USA sin president, sier redaksjonsleder Frank Sivertsen i Supernytt.

Se kanalens dekning av Trump-seierenher

Måtte roe ned

Moren fra Skien skrev et langt innlegg på siden, som mange har engasjert seg i.

«Det siste mine barn på 6 og 10 år spurte om før de la seg i går, var om det ble krig hvis Trump vant. Det første de var opptatt av i morges var hvem som vant.  Vi brukte litt tid på å roe reaksjonene etterpå kan du si» skrev hun.

– De har snakket om det i flere dager, sier Torild Helene Winther Tjønnås til Varden. 

Reagerer på formuleringer

Hun har gått gjennom NRK Supernytts valgsendinger og funnet mange formuleringer om Trump og Clinton hun reagerer på:

- «Hvis makten kommer i feil hender så kan dårlige ting skje»

- «Hun bryr seg om barn og snakker med dem, det gjør ikke Trump»

- «Trump har lyst på mer våpen og det er ikke bra»

- «Trump vil ikke ha folk inn i landet som har andre hudfarger».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- «Jeg er redd for at det faktisk er folk som vil stemme på han»

– Når min datter hører dette samtidig som innslaget viser barn som enstemmig jubler over Hillary, hvordan tenker dere at jeg som mor skal nyansere dette, spør Tjønnås i innlegget.

 – Demper frykten

– Vi i Supernytt har fått mange henvendelser fra lærere rundt omkring i Norge som har brukt vår dekning av valget i USA aktivt for å dempe frykten hos barna for at det skal bli krig. Det har virket, sier de til oss, svarer Frank Sivertsen på vegne av NRK. 

Torild Helene Winther Tjønnås er selv ikke Trump-fan, og håpet Clinton skulle vinne.

Hun mener NRK Supernytt har skapt et karikert skremmebilde av Trump.

Tidligere fikk hun dette svaret av NRK Supernytt på Facebook:

– Vår ambisjon i Supernytt er alltid å dempe frykt når det er vanskelige nyheter som dette. Det er ikke sikkert vi alltid klarer det, men for at vi skal gjøre det, må vi ta opp de problemstillingene barn sier til oss de er opptatt av. Trump presenteres faktisk som det motsatte av at han er et monster som kan trykke på den røde knappen, svarer NRK Supernytt på facebooksiden.

Har vært i dialog

Agderposten var torsdag i kontakt med Skien-kvinnen, som sier hun er fornøyd med dialogen hun i ettertid har hatt med NRK Super. 

– Men når de svarer med at NRK konkurrerer med andre medier, som VG og TV2, så tenker jeg at min datter på seks ikke opplever det slik. Hennes kilder til nyheter er det som sies på folkemunne – og Supernytt. Dette har med å ansvarliggjøre NRK Super, sier Tjønnås om innlegget hun skrev. 

-LES OGSÅ: