På begge sider av E 18 var det lange køer tirsdag, på grunn av stor pågang til Dyreparken.
På begge sider av E 18 var det lange køer tirsdag, på grunn av stor pågang til Dyreparken. Foto: Frode Roksvåg

Køkaos rundt Dyreparken: 100 besøkende inn hvert minutt

– Jeg tror med sikkerhet jeg kan si at dette er den største dagen så langt i år.

Det sier administrerende direktør i Dyreparken i Kristiansand, Per Arnstein Aamot til Agderposten.

Supertirsdag

Tirsdag morgen og formiddag var det lange bilkøer på begge sider av E 18 på grunn av den enorme pågangen til parken.

– Jeg har snakket med ansatte her i dag som kaller dette for supertirsdag. Tradisjonelt sett er det tirsdager vi tar besøksrekord. Tirsdag og onsdag denne og neste uke er tradisjonelt sett de beste dagene, og vi forventer mange i parken neste uke, sier Aamot.

– Den første halvannen timen etter at parken åpnet i dag, gikk det 100 besøkende inn hvert minutt, forteller Aamot.

Han gir det han kaller «klassisk dyreparkvær» æren for trøkket denne tirsdagen.

De ansatte i Dyreparken kaller dagen for supertirsdag, da det tradisjonelt sett er tirsdag og onsdag det settes besøksrekorder i parken.
De ansatte i Dyreparken kaller dagen for supertirsdag, da det tradisjonelt sett er tirsdag og onsdag det settes besøksrekorder i parken. Foto: Frode Roksvåg

– Passelig temperatur, litt overskyet men ikke regn. Vi er glad i sommer og sol her også altså, men slikt vær gir mye besøk, forteller direktøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vegtrafikksentralen hadde også fått melding om lange køer ved parken tirsdag morgen og formiddag.

– Vi har ikke noen tiltak rundt dette, og vi har ikke hatt stor pågang på telefon i forbindelse med køene. Vi har ikke fått noen meldinger om at det skaper utfordringer, sies det fra sentralen.

11.000 på to timer

I fjor var dagsrekorden i antall besøkende i overkant av 22.000 mennesker, samlet for Dyreparken, Badelandet og Kaptein Sabeltann-forestillingen.

Like etter klokken 12 tirsdag hadde 11.200 funnet veien til Dyreparken, mens 700 besøkende hadde gått inn portene til Badelandet.

– Gjestene til Badelandet kommer ofte litt senere på dagen. Vi merker også en ny bølge til Dyreparken litt utpå dagen, sier Aamot.

Dyrepark-direktøren kan også melde om særdeles godt billettsalg til forestillingen «Kaptein Sabeltann og Den Forheksede Øya» som har fått en makeover i år. Mens det på samme tid i fjor var 10.000 ledige billetter til forestillingen, er det nå under 5.000 ledige.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi selger ut de 2.500 billettene hver dag. Det kommer alltid noen på døren som vil ha de siste billettene og sitte spredt. Vi har vært veldig heldige med dette de senere årene, og i praksis vært utsolgt hver kveld, forteller Aamot.