Agderposten har gjennom flere saker skildret oppstarten og take-offen til Norse Atlantic Airways.

Fredag ble det Arendal-baserte flyselskapet kåret til «Årets bedrift» av NHO Agder.

– Selskapet viser at den norske arbeidslivsmodellen med nært og tillitsfullt samarbeid mellom ledelse og ansatte, kan gi konkurransefordeler også i et tøft globalt marked, begrunner regiondirektør Høye G. Høyesen i NHO Agder i pressemeldingen.

Ansatt-vennlig selskap

NHO vektlegger at Norse Atlantic Airways fra sitt hovedkontor i Arendal har et lansert interkontinentale flyruter «i skarp konkurranse med noen av verdens ledende flyselskaper».

NHO understreker også at flyselskapet har bestrebet seg etter å tilby attraktive og ryddige arbeidsvilkår for sine medarbeidere – den amerikanske kabinpersoforerningen har omtalt bedriften som «The Most Worker Friendly Airline in the World».

Videre trekker pressemeldingen fram at Norse Atlantic Airways siden oppstarten i mars 2021 allerede har utviklet et imponerende kompetansemiljø i flere land.

Heder til Norse-sjefen

NHO legger ikke skjul på at Norse har opplevd sine utfordringer etter at den operative driften startet 14. juni. Som forventet:

– Det er alltid høy risiko ved å etablere ny virksomhet. Det gjelder i enda større grad når etableringen skjer i en tid preget av internasjonal uro, usikre markedsutsikter og i en bransje som har vært gjennom en historisk krise i løpet av pandemien.

– Men nettopp viljen til å ta risiko og gripe muligheter i markedet er noe som kjennetegner Bjørn Tore Larsen som er gründer, største aksjonær og CEO i selskapet, sier regiondirektør Høyesen i pressemeldingen.