– Den siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, tirsdag. Det er startet innledende avhør av siktede som vi håper å få sluttført i løpet av dagen, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Morten Formo.

Han sier til NTB at politiet vil be om at den siktede fengsles i fire uker, men det er foreløpig ikke avklart om de vil be om ytterligere restriksjoner.

Politiet vil anmode Kripos om bistand til tekniske undersøkelser. Det vil bli foretatt obduksjon av den avdøde tirsdag.

Det var i 12-tiden søndag at politiet ble varslet om en alvorlig voldshendelse i en leilighet på Langenes i Søgne i Kristiansand. Da nødetatene kom til stedet, fant de en død mann. Mannen er en norsk statsborger og bosatt i distriktet.

Gjennomfører tekniske undersøkelser

En mann i 30-årene er pågrepet i saken og siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Ifølge Fædrelandsvennen ble mannen pågrepet utendørs, like ved adressen der den avdøde ble funnet.

– Politiet jobber nå med å finne ut hva som har skjedd og hvem som er involvert. Vi gjennomfører tekniske undersøkelser på stedet for å sikre spor, og vil i løpet av dagen gjennomføre avhør av personer som kan ha relevant informasjon om saken. Vi er fortsatt i en innledende fase av etterforskning, og det er derfor ikke ønskelig for politiet på nåværende tidspunkt å gå ut med detaljer fra etterforskningen, sier Formo.

Vil ikke kommentere relasjon

Politiadvokaten vil ikke kommentere hvorvidt den siktede eller den avdøde er kjent for politiet fra tidligere, eller hvorvidt de kjenner relasjonen mellom de to.

Formo vil heller ikke bekrefte at den siktede ble pågrepet utendørs.

– Det var meldingen og observasjonene gjorde på stedet som var bakgrunnen for at mannen ble pågrepet, sier han.

– Kan du si hvorvidt den siktede har knyttet seg til hendelsen i avhør?

– Vi vil ikke gå inn på hva han har forklart i avhør.