De siste bilistene som møtte ulykkeskøen i Lillesand søndag ettermiddag, valgte å snu i 100-sonen på E18 og kjøre tilbake i feil retning.
De siste bilistene som møtte ulykkeskøen i Lillesand søndag ettermiddag, valgte å snu i 100-sonen på E18 og kjøre tilbake i feil retning. Foto: Jørund Flaa

Her kjører bilistene mot kjøreretningen i 100-sonen for å slippe ulykkeskøen

Minst seks bilister ble så utålmodige da E18 ble stengt i Lillesand søndag ettermiddag, at de snudde og kjørte i motsatt retning på motorveien. Det får politiet til å rase.

Mens Agderpostens reporter var på stedet for å ta bilder av trafikkulykken på E18 søndag ettermiddag, hvor

Utålmodige

Bare et minutt eller to før E18 åpnet igjen og trafikken igjen kunne passere forbi ulykkesstedet, valgte minst seks biler bakerst i køen å snu og kjøre i motsatt retning på europaveien, fra Skifjelltunnelen mot avkjøringen til Kjerlingland. 

Bilene kjørte først inn på veien som var stengt, møtte på køen ved tunnelen og valgte deretter å snu og kjøre tilbake mot kjøreretningen for å slippe unna køen. 

Det kom stadig tilsig av biler som ikke hadde fått med seg at veien var stengt - og det kom både utrykningskjøretøy og bergingsbil noen minutter før dem - i riktig kjøreretning på den veien de snudde på. 

Sjansen for å treffe motgående trafikk i høy hastighet i 100-sonen på stedet har dermed vært stor. Firefeltsveien er adskilt med midtdelere, slik at det ikke er mulig å komme seg over i riktig kjøreretning før man møter på en avkjøring.

Flere bilister ble lei av å vente på at E18 skulle åpne igjen etter trafikkulykken i Skifjelltunnelen i Lillesand søndag ettermiddag, og valgte å snu og kjøre i motsatt kjøreretning.
Flere bilister ble lei av å vente på at E18 skulle åpne igjen etter trafikkulykken i Skifjelltunnelen i Lillesand søndag ettermiddag, og valgte å snu og kjøre i motsatt kjøreretning. Foto: Jørund Flaa

- Hadde mistet lappen på stedet

Operasjonsleder Per Kristian Klausen i politiet hadde fått én telefon om dette da Agderposten ringte, og hadde kun én ting å si da avisen kunne fortelle omfanget:

- Det er noen som ikke burde hatt sertifikatet!

Han opplyser at dersom bilistene var blitt stoppet av politiet, hadde de mistet førerkortet på stedet. 

- For det første er det ulovlig. For det andre må du være passe dum for å gjøre noe slikt, sier han til Agderposten. 

Politiet hadde ikke kjennskap til hvilke biler det dreiet seg om da Agderposten ringte.

- Har aldri opplevd lignende 

UP-sjef Øystein Krogstad hadde ikke fått med seg ulykken eller bilistene som snudde på E18 da Agderposten ringte ham søndag ettermiddag. 

- Oi. Da har de tatt en stor sjans. Det kan jo fortsatt komme biler, så det ville jeg absolutt ikke anbefale noen å gjøre, sier han. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg tør ikke å tenke tanken på hva som hadde skjedd dersom det hadde kommet noen kjørende i riktig retning. Det er 100-sone der, så det kunne fått fatale følger, fortsetter UP-sjefen. 

Han forteller at han aldri har opplevd noe lignende tidligere. 

- Og jeg håper jeg slipper å høre om det igjen. Er det ulykke og kø, så må man forholde seg til det, sier Krogstad. 

- De skal være glade for at de ikke møtte på noen av mine menn! avslutter UP-sjefen.