Gummibåtfestivalen på Birkeland skal være en avslappende opplevelse for deltakerne.Her fra festivalen i 2011.
Gummibåtfestivalen på Birkeland skal være en avslappende opplevelse for deltakerne.Her fra festivalen i 2011. Foto: Elisabeth Grosvold

Disse store artistene kommer til gummibåtfestivalen

I år satser festivalen i Birkenes på færre, men større artister.

I GBfestivalen (Gumminbåtfestivalen) på Birkeland står elveturen i fokus.

– Å drive nedover elva i en gummibåt med ei kald ei i handa mens du får underholdning på elvekanten må oppleves, oppfordrer festivalsjef Per Arne Botn i en pressemelding.

Festivalen samler årlig flere hundre ivrige gummibåtpadlere som tar turen nedover Torvdalselva. Deretter venter den musikalske opplevelsen, blant annet med en gratiskonsert som i fjor samlet 300–400 personer da Jace Everett spilte ved gamle Mollestadbroa.

Topp-artister

«Kommunen valgte å ikke støtte vår gratiskonsert i år, så vi må nedskalere den litt. Likevel mener vi at det var en såpass stor suksess at vi ønsker å gjennomføre det», skriver festivalen i en pressemelding om festivalen for 2016.

GBfestivalen har dermed redusert antall artister og heller valgt å bruke pengene på færre store artister. Gratiskonserten er også redusert, men festivalsjefen er optimistisk. I år kommer Sandra Lyng til å ha en liten konsert fulgt opp av Stein Roger Sordal.

«Vi vurderer å ta en frivillig billettpris på 50 kroner for alle over 18 år for kanskje å dekke inn noe av det vi hadde håpet å få fra kommunen. Uansett vil alle under 18 gå gratis og vi håper så mange som mulig tar turen 9. juli klokken 13» skriver Botn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Elveturen i fokus

GBfestivalen har i år valgt å satse på større artister, hvorav halvparten av dem har hatt topp 10-plasseringer de siste månedene. Katastrofe, Sandra Lyng, Innertier og danske Martin Jensen er blant dem som stiller på hovedscenen i år.

– Martin Jensen er sannsynligvis vår største booking noen gang. Han er inne på topp 500 globalt hvor kun et fåtall nordmenn noen gang har vært, og bare det siste året har han fått nesten to millioner likes på sin Facebook-side og over en kvart milliard avspillinger av sine videoer, sier Botn i pressemeldingen.

Trenger flere frivillige

Etter hvert som festivalen har vokst, har flere ønsket å delta på festivalen. Dette byr på problemer for gjennomføringen da hele festivalen går på dugnad.

– Vi trenger rundt 100–120 frivillige i år og har merket at det blir flere som ønsker å heller betale full pris på billetten enn å få redusert pris mot å jobbe, forteller festivalsjefen.

Botn oppfordrer gammel og ung til å gå på festivalens nettsider og melde seg som frivillig, mot gratis inngang.

– Festivalen kan bli gratis dersom man jobber som frivillig, og hver eneste person teller. Det er tross alt de frivillige som gjør GBfestivalen mulig! avslutter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

GBfestivalen 2016 avholdes på Birkeland 7. til 10. juli.