Fylkesleder Haagen Poppe i Aust-Agder Unge Høyre mener at sjektetur og pilsing er en viktig del av sørlandskulturen. Flertallet i ungdomspartiets fylkesstyre foreslår å fjerne promillegrensa for båter under 15 meter med maksfart på ti knop.
Fylkesleder Haagen Poppe i Aust-Agder Unge Høyre mener at sjektetur og pilsing er en viktig del av sørlandskulturen. Flertallet i ungdomspartiets fylkesstyre foreslår å fjerne promillegrensa for båter under 15 meter med maksfart på ti knop.

– Å fjerne promillegrensa blir dumt

Debatten raser på Facebook etter Aust-Agder Unge Høyres, med Haagen Poppe i spissen, forslag om å fjerne promillegrensa for saktegående fritidsbåter.

– Alkohol og saktegående båttrafikk hører utvilsomt sammen, mener fylkesleder Haagen Poppe i Aust-Agder Unge Høyre.

Det var i går ungdomspartiet kom med forslag om å differensiere promillegrensa til sjøs. Haagen Poppe sier at sjektetur og pilsing er en viktig del av sørlandskulturen.

LES OGSÅ:Vil tillate fyllekjøring på sjøen

Delte meninger

– Alkohol og fart hører definitivt ikke sammen. Altfor mange ulykker til sjøs er konsekvenser av alkohol og fart. Det er derfor viktig at promillegrensen for hurtiggående båttrafikk blir senket til 0,2. Alkohol og saktegående båttrafikk hører imidlertid utvilsomt sammen, og er en viktig del av vår kultur.

Haagen Poppe og Aust-Agder Unge Høyre høster både skryt og kritikk for forslaget om å fjerne promillegrensa til sjøs for saktegående fritidsbåter.
Haagen Poppe og Aust-Agder Unge Høyre høster både skryt og kritikk for forslaget om å fjerne promillegrensa til sjøs for saktegående fritidsbåter. Foto: FAKSIMILE

Det tok ikke lang tid før kommentarene haglet inn på Agderpostens Facebook-side. I Agderpostens avstemming på nett mener 52 prosent, av totalt 240 som hadde gitt sin stemme tidlig torsdag formiddag, at alkohol og saktegående båter ikke hører sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Facebook-reaksjoner

Tidlig torsdag formiddag var det nærmere 90 kommentarer til Unge Høyres promille-forslag. Her er noen av kommentarene:

– Idioti!! Båt og promille et like farlig som bil og promille. (Hans Eyvind Thorsland)

– Er jo sørlandsk kultur med styrepils, å tøffe rundt elva i sola. Må si meg enig i at reglene bør gjenspeile hastighet. Kan ikke huske å hørt om noen som har kjørt seg ihjel i sjekte? (Kjetil Gulbrandsen)

– Godt og riktig forslag som vil ha stor støtte i kystbefolkningen. (Espen Friisø Orre)

– Tror jammen med det er en ung politiker som ikke har lyst til og våkne opp i morgen etter dette forslaget, kommer til og eksplodere i media som dagens dummeste forslag (Rune Thorsen)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Å fjerne promille grensa blir dumt. Då blir det ein heil haug me dritings tullinger i joller som ikkje veit forskjell på babord å styrbord. Trenger ikkje å Være null toleranse. Men den må ikkje fjernes, då blir skjærgården farlig å utrivelig for de som vil ut for å kose seg. .. Bruk hauet! (Frank Knutsen)

– Du kan faktisk drepe mange med en sjekte i 4 knop ja! Du kan drepe deg selv, folk kan fortsatt dette over bord, selv om båten står stille eller beveger seg, og alle ting blir fort 10 ganger værre når du er påvirket av alkohol! Så beklager, men det virker ikke som om du vet hva du snakker om her og tror du er ute på dypt vann her. Alkohol kan de som vil nyte når de har fortøyd båten hvis de absolutt skal drikke! (Thorbjørn Heen)

– Det vel ikke nødvendigvis farta som er det farligste på havet... Er det ufarlig å kjøre bil med promille så lenge du kjører sakte? (Linn Bergly)

– Gi de som absolutt har behov for å fjerne promillegrensa på sjøen et par årer heller.. enig i at skjærgårdsidyllen forsvinner litt uten ei kald ei, men la en ansvarsfull og beslutningadyktig båtfører føre skuta! (Steffen Bergstøl)

– Dette er tull. må en på død og liv drikke i båt ,skaff sjåfør. (Per E. Røed)

– 0,8 er helt greit, men totalforbud er helt på jordet. Som nevnt lengre oppe, når var det sist en alvorlig ulykke med sjekte under etparogtredveknop. La oss beholde den såkalte styrepilsen. (Knut Inge Pedersen)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Et meget godt forslag, håper det blir noe av det. (Gunnar Fredriksen)

Agderpostens Facebook-side kan du se flere kommentarer og si din egen mening.