Fra venstre øverst Oscar Andreas Haug, Karou Calamy, Even Fløystad. Nederst fra venstre Renate Knutsen og Caroline Kristiansen.
Fra venstre øverst Oscar Andreas Haug, Karou Calamy, Even Fløystad. Nederst fra venstre Renate Knutsen og Caroline Kristiansen.

Disse fem får 50.000 i karrierestipend

En vil til OL, en vil bli sykkelproff. Fem unge arendalitter får stipend til karriereutvikling på 50.000 kroner hver.

Karriereutviklingsstipend kultur/idrett 2019: Talent Arendal er et samarbeid mellom Arendal kommune, NOV og den tidligere stiftelsen Kultura. Hensikten er å stimulere karrieresatsingen til talentfulle unge idrettsutøvere og kunstnere/kulturutøvere.

Karriereutviklingsstipend for unge toppidrettsutøvere: Skal bidra til å gi utviklingsmuligheter for talentfulle unge idrettsutøvere, som har klare langtidsplaner og karrieremål og allerede er på et høyt nasjonalt nivå. 

Karriereutviklingsstipend / prosjektstipend for unge kunstnere/kulturutøvere: Stipendet skal bidra til å gi utviklingsmuligheter for talentfulle unge kunstnere og kulturutøvere, som har klare langtidsplaner og karrieremål og allerede er på et høyt nasjonalt nivå. Det kan også søkes om støtte til gjennomføring av større konkrete kunst- og kulturprosjekter.

De som får 50.000 kroner hver er:

Musikk

Caroline Kristiansen (født 2000): 

Allsidig musikktalent, som også skriver egne låter. Er mest kjent som vokalist, men spiller også piano, litt gitar, bass og trommer. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Starter til høsten bachelorutdanning ved Liverpool Institute for Performing Arts, bedre kjentes som LIPA eller «Paul McCartney-skolen». 

Hennes kunstneriske mål er å utvikle seg som låtskriver og utøver. Målet er å leve av musikken og bruke de tre årene i Liverpool til å utvikle sitt eget musikkuttrykk og skape kontakter i musikkmiljøet med tanke på framtidig arbeid.

Sykkel

Even Fløystad (1998): 

Landeveissyklist fra Austre Moland, som representerer Grimstad Sykleklubbs elitelag for herrer. Hadde sitt gjennombrudd med tredjeplass i temporittet på junior-NM i 2016 og satser nå på seniornivå, med flere gode plasseringer i nasjonale ritt de siste årene. Målet er gode plasseringer i NM og Norgescup og være med i diskusjonen om plass på det norske U-23-landslaget, der han holder aldersgrensen noen år til. Etter hvert er målet plass på et kontinentallag, slik at han kan utvikle seg videre mot plass på et av de store profflagene. 

Film

Karou Calamy (1994): 

Jobber med film, fotografi og skulptur og studerer ved Konsthögskolan i Malmö, der han i år avslutter en bachelorgrad i fri kunst. Til høsten starter han på masterprogrammet i kunst ved Royal Danish Academy of Fine Arts i København. Kun 6 av 137 etablerte kunstnere som søkte programmet kommet inn og han var en av dem. Han ble i sin tid antatt som debutant på Sørlandsutstillingen og har også stilt ut på Statens Kunstutstilling (Høstutstillingen), Foraarsutstilling i København og Museo De Arte Contomporaneo i Venezuela, for å nevne noen. Målet er fortsatt utvikling gjennom nye prosjekter og deltakelse på prestisjefylte utstillinger.  

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Musikk

Oscar Andreas Haug (1999): 

Trompetist som studerer ved jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Har bakgrunn fra blant annet Arendal Big Band og Sørnorsk ungdomsstorband, hvor utviklet seg som bandmusiker og solist. Er også komponist. I 2017 vant han talentscenen på Canal Street med bandet «Simpelthen» og hans musikk for trompet, piano, bass og trommer. Det kunstneriske målet er å bli så god som mulig og i tillegg studere komposisjonsteknikker. Målet er å leve av musikken og etter fullført bachelorgrad er planen å ta en master i utøvende rytmisk musikk i Trondheim eller København.  

Livredning

Renate Knutsen (1997): 

Begynte med livredning da hun var 7 år og har en rekke NM-gull i livredning. For fem år siden begynte hun å satse på svømming og har hatt en eventyrlig framgang fra år til år. Hun representerer nå Bergens Svømme Club og har tatt flere NM-gull i stafett med klubben, i tillegg til 4., 5. og 6.-plasser individuelt. Spesialdistansene er 50, 100 og 200 meter fri. Samtidig er hun fortsatt Norges beste kvinnelige livredder. Hun ble nr. 6 i EM i livredning i 2017 og deltok på Norges lag som tok sølv i VM i livredning i 2018. Det langsiktige målet er å kvalifisere seg til OL i Tokyo og ta flere medaljer i internasjonale svømme- og livredningsmesterskap.