KONTROLL: Statens vegvesen har hatt kontroller ute på veiene tirsdag. Bildet ble tatt da Statens vegvesen hadde kontroll i Grimstad ved en tidligere anledning.

Stor kontroll i distriktene: To anmeldelser

Statens vegvesen var ute med patruljer i distriktene i Agder tirsdag. Det resulterte i to anmeldelser og et kjøreforbud.

Kontrollen ble utført av tre forskjellige patruljer fra Statens vegvesen, fordelt på en patrulje i Grimstad og Lillesand, en patrulje i Kristiansand og en patrulje i Mandal. 38 tunge kjøretøy og 6 lette kjøretøy ble kontrollert.

I Grimstad/Lillesand ble en fører anmeldt fordi føreren kjørte med kopi av løyve.

– Man skal alltid ha med seg originaldokumentet. Man skal alltid ha et løyve til den bilen man skal kjøre, sier inspektør Thor-Inge Kostøl ved Statens vegvesen.

Han forteller at det er langt fra ofte kontrollørene kommer over kopier av løyver.

– Det skjer en gang innimellom. Det skjer som regel når sjåførene har mye å gjøre, og man sender ut alle bilene på oppdrag, selv om man ikke har løyver til å bruke alle kjøretøyene samtidig. Løyver brukes blant annet for å vise at bankgarantier er i orden, og at det skal være et rettferdig system, sier Kostøl.

Patruljen i Grimstad/Lillesand delte også ut et skriftlig advarsel på grunn av brudd på kjøre- og hviletid.

IKKE SIKRET LAST: En person ble anmeldt for å ikke ha sikret lasten, som i dette tilfellet var grus som ble sølt ut i veibanen. Foto: Statens vegvesen

I Kristiansand fikk en person anmeldelse på grunn av transport av grus som ikke var sikret. Grusen sølte ut i veibanen.

Både norske og utenlandske kjøretøy ble kontrollert. Til sammen ble det avdekket 25 tekniske mangler, og det ble delt ut to dekkgebyr.

– Ingen større tekniske mangler, oppsummerer Kostøl.

Også UP var ute på veiene tirsdag:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ti bilførere fikk bot - og to ble fotgjengere