Mistet førerkortet i fartskontroll

Utrykningspolitiet stilte seg opp med laseren i Froland tirsdag kveld.

Fartskontrollen var på riksvei 42 (ikke ved Skinnaren som først oppgitt, men ved øvre Mårvannet, ifølge en leser), og ble avsluttet klokken 19.30.

Tre bilister fikk bot i 80-sonen, på grunn av høy fart. En bilfører fikk førerkortet beslaglagt på grunn av for mange prikker.

Mange flere råkjørere enn i fjor

Denne uka er aksjonen «Grønne veier» iverksatt. Det betyr at utrykningspolitiet (UP) setter inn betydelige ressurser for å luke ut de verste sjåførene.

Langt flere bilister enn i fjor har fått beslaglagt førerkortet eller blitt anmeldt for høy hastighet nå i sommer.

Hittil i år har UP beslaglagt over 20 prosent flere førerkort enn i fjor: 3.748 i 2020 mot 3.015 i 2019.

– Dette er svært urovekkende og en tendens vi ser over hele landet nå. Så kraftige økninger betyr at mange har grisekjørt i sommer, som er bekymringsfullt med tanke på at så mange er på bilferie i år, advarer UP-sjef Steven Hasseldal.

I forrige uke tok UP fire bilister i svært høye hastigheter på E18 på kveldstid. Samtlige fikk førerkortet beslaglagt. En 19-åring som ble stoppet på Gaupemyr i Lillesand, ble målt til hele 179 km/t i en gjennomsnittsmåling i 100-sonen. Føreren mistet lappen på flekken.

Flere kontroller på E18

UP var på plass flere steder langs E18 denne tirsdagen:

Klokken 20 ble en bilfører kontrollert på E18 ved Strutsedalen i Arendal.

– Fører er påvirket av narkotika og har ikke gyldig førerkort. Anmeldes for kjøringen, melder Agder-politiet på Twitter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klokken 10 avsluttet UP en fartskontroll på E18 i Tvedestrand. Der fikk tre bilister bot for høy fart, Høyeste hastighet var 95 km/t i 80-sonen.