Aron Åkre Rysstad får sin debut i verdenscupen kommende helg.Foto: Terje Pedersen / NTB

Rysstad skal debutere med Klæbo & co.

Sprinteren Sivert Wiig er blitt forkjølet og stiller ikke i verdenscuppremieren kommende helg. Aron Åkre Rysstad (22) fra Valle kommer inn i troppen.

Sprinteren Wiig er blitt forkjølet og stiller dermed ikke i Finland kommende helg. Inn i den norske troppen kommer Aron Åkre Rysstad.

22-åringen fra Valle i Setesdal fikk gladmeldingen om verdenscupsjansen grytidlig onsdag morgen. Den kom overraskende.

– Ja, jeg fikk beskjeden i halv 6-tiden. Sivert ringte meg og ba meg begynne å pakke bagen for han var blitt litt dårlig. Det var veldig synd, og jeg fikk vondt av ham, sier Rysstad til NTB.

Han er lagkamerat med Wiig på skiforbundets utviklingslag Team Elon Vest.

Kult å få muligheten

Da beskjeden kom om verdenscupsjansen onsdag, måtte Valle-løperen reagere raskt. Han fikk pakket bagen i en fart og gjort seg klar for avreise til Finland.

– Jeg har ikke fått gå verdenscuprenn før, så ekstremt kult å få muligheten. Tror det er ei løypa som kan passe bra, så håper å få ut det jeg er god for. Plassering synes jeg er vanskelig å spå, men vet det kan gå fort på en god dag, sier Rysstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For Sivert Wiig ble onsdagen naturlig nok en real nedtur.

– Det er ekstremt surt å ikke kunne stille til start. Hadde sett fram til dette, og det er en løype som skal passe meg bra, så det er ekstra skuffende, sier han til NTB.

Komet

Wiig var den store sprintkometen i norsk langrenn forrige sesong. Han kjempet seg da til en plass i den norske troppen til VM i Oberstdorf.

Gjesdal-løperen har niendeplass fra klassisksprinten i Drammen i 2019 som karrierens beste verdenscupresultat.

Under forrige sesongs NM i Trondheim ble han nummer fire i sprint. Tidligere på vinteren var han på pallen under en nasjonal sprint på Lillehammer der store deler av norgeseliten var på plass.

Verdenscupåpningen i Ruka denne uken innledes med sprint fredag.