annonse

VM-hangover for Premier League-klubbene i sesongåpningen

VM HAR KOSTET
VM HAR KOSTET: Englands Fabian Delph (Manchester City) og lagkamerat Eric Dier (Tottenham) forsøker å stoppe Belgia og Kevin De Bruyne (Manchester City) under sommerens VM i Russland. Til helgen starter alvoret i Premier League. Spørsmålet er om de er med i startoppstillingen til sine respektive lag. (Foto: NTB scanpix)
Første runde

Premier League-klubbene leverte en rekke spillere til sommerens VM i Russland, men må betale prisen når den hjemlige serien starter denne helgen.

  • NTB

På grunn av toppklubbenes mange innslag under sommerens fotball-VM i Russland er det mange spørsmålstegn om hvilke VM-spillere som starter i sesongstarten til helgen.

Seriemester Manchester City hadde hele 16 spillere involvert i VM-sluttspillet. Chelsea og Tottenham hadde tolv spillere, Manchester United elleve og Liverpool ni, hvis man teller med nysigneringen Xherdan Shaqiri.

Og når serien starter opp til helgen må klubbene telle på knappene om hvilke av VM-spillerne som skal brukes eller hviles.

Tottenham hadde ni spillere involvert i VMs semifinaler og er kanskje det laget som er hardes rammet. Spurs-manager Mauricio Pochettino sier han forventer en vanskelig start for sin klubb.

LES OGSÅ: Odd-spiller klar for Wolves

Klager ikke

– Det er forskjellige omstendigheter fordi spillere trenger tid til å hvile og slappe av etter mer enn 12 måneder med spill. Jeg klager ikke, jeg forstår godt at de trenger 21 dager borte fra fotballen, sier Pochettino.

– Det er ingen fordel å forberede seg til en ny sesong på denne måten, men vi må tilpasse oss. Men vi er alle i samme situasjon, men noen lag har større problemer enn andre, sier han videre.

I september rammes klubbene igjen når Nations League tar over for privatlandskampene, noe Liverpools manager Jürgen Klopp mener er uforståelig.

– Jeg ønsker ikke å bli fotballpolitisk, men hvis man ikke stopper disse kampene, det å gjøre Nations Cup mer viktig, så må samtlige VM-spillerne i aksjon igjen. Vi hadde fire spillere i semifinalene i VM, som er helt greit. Vi kan leve med det, sier Klopp videre.

Den karismatiske tyskeren har stor forståelse for at Tottenham synes kabalen er vanskelig å få til å gå opp.

– Tottenham hadde ni spillere i semifinalene, og jeg skjønner ikke hvordan de kommer til å løse det, det er en stor utfordring. Det er en tøff ting å takle og i framtiden må vi endre dette (Nations League), sier Klopp.

Myk start

Flere av spillerne som var med helt til det siste i VM, som Jordan Henderson (Liverpool), Hugo Lloris (Tottenham) og Kevin De Bruyne (Manchester City) kommer til å få en myk start med sine lag de første rundene i serien.

Men fraværet av VM-spillere i sesongforberedelsene kan gjøre at andre spillere får en fin mulighet ti å vise seg fram.

– Det er en stor mulighet for disse spillerne til å vise at de fortjener en plass i startelleveren, sier Pochettino.

(©NTB)

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.