annonse

Vipers klare for Europa-cupfinale

VILL JUBEL
VILL JUBEL: Vipers-spillere kastet seg om halsen på hverandre, som her da seriegullet så å si ble sikret etter seieren mot Larvik onsdag, da det ble klart at 29-23-seieren holdt til Euriopacup-finale. (Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix)
Kampfakta:

Vipers Kristiansand slo Viborg 29-23 på hjemmebane lørdag ettermiddag, og dermed venter det finale mot rumenske Craiova i EHF-cupen for lagets håndballkvinner.

Viborg vant 34-31 i egen hall, men det holdt ikke når Vipers Kristiansand så til de grader leverte på hjemmebanen Aquarama. De ledet 15-14 til pause, og seilet ifra i 2. omgang. Vipers Kristiansand vant 60-57 sammenlagt.

2. omgangen til Vipers luktet det svidd av. De gikk raskt opp i en femmålsledelse, og på det meste ledet de med hele åtte mål. Til slutt endte det med seks måls overvekt, og det var mer enn nok.

Landslagsstreken Kari Brattset ble kampens toppscorer med ni mål. Linn Jørum Sulland scoret sju mål og Malin Aune fire.

2.200 tilskuere koste seg på tribunen.

Det gjorde også spillerne.

– Dette var deilig, skikkelig deilig. Jeg har ikke ord. Med dette publikummet og dette laget. Det er så bra, sa hun som ble kåret til banens beste spiller til Fædrelandsvennen.

– Jeg er litt på gråten her. Dette var kjempegøy, sa Jeanett Kristiansen.

Lørdag kveld ble det klart at det blir Craiova fra Romania som Vipers møter i finalen. 

Mens Craiova 23-22 borte mot Kastamonu Belediyesi (Tyrkia) i første kamp, endte returoppgjøret 18-18. Dermed fikk rumenerne til finale med sammenlagtsiffer 41-40. (©NTB)