DROPPES?: Skal man tro flere rapporter ser det ut til at Kai Robin Havnaa ikke møter Kevin Lerena i sin neste kamp. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Korona felte Havnaas storkamp

Koronaviruset har satt en effektiv stopper for Kai Robin Havnaas videre boksekarriere i 2020. Hans neste kamp var planlagt å bli en superkamp mot en verdensstjerne. Den har blitt umulig å arrangere.

Det var i våres ventet at Kai Robin Havnaa ville møte den sørafrikanske verdensstjernen Kevin Lerena i løpet av høsten.

Men siden mai har det vært fullstendig stille rundt Havnaa og hans neste kamp. Ikke siden Lerena selv kom på banen i Agderposten og meldte at han var langt fra sikker på om det ville bli noen kamp som følge av koronapandemien.

Les også
Boksestjernen til Agderposten: – Ikke sikkert det blir kamp

Skal man tolke meldinger fra diverse boksekontoer og Lerenas egne Twitter-meldinger den siste tiden kan bety at Havnaa ikke blir hans neste motstander i ringen.

28. september la nemlig boksestjernen ut en treningsvideo der han blant annet skriver at han er 12 uker unna kamp.

Tre uker tidligere skrev nettstedet boxingscene.com at belgiske medier har skrevet at Lerena muligens kan møte Ryad Merhy 12. desember.

Promotor Alain Vanackere kommenterer i artikkelen at det jobbes med å lande kampen mellom Lerena og Merhy.

Kampen er ikke bekreftet, men hos boxrec.com står Merhy oppført med at hans neste kamp går 12. desember.

Fra Lerenas innlegg 28. september om at det er 12 uker til hans neste kamp – er det rett i underkant av 11 uker fram til 12. desember.

Overfor Agderposten forklarer Kai Robin Havnaa at kampen mellom ham og Lerena var avtalt at skulle gå på norsk jord.

– En kamp av denne størrelsen krever et stort publikum for å kunne gjennomføres. Vi snakker spektrum og store arenaer. Det er et enormt stort belte vi snakker om. Da korona økte på slutten av sommeren, med nye restriksjoner, ble kampen nærmest umulig å gjennomføre denne høsten, melder Havnaa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Så jeg kan si at korona ødela en utrolig stor mulighet for meg. Men jeg sipper ikke over det, jeg ser fremover å håper dette snart går over så jeg får vist mer av hvor god jeg er, fortsetter han.

Havnaa ser på det som naturlig at Lerena av den grunn har «gått videre» for å ta nye motstandere for å forsvare sitt VM-belte i forbundet IBO. Beltet har 28-åringen hatt siden 2017.

Sørafrikanske Kevin Lerena er i skrivende stund rangert som den sjuende beste bokseren i vektklassen cruiservekt hos boxrec.no.

Detaljer

Det var i mars at nyheten om den potensielt enorme kampen for Havnaa kun var detaljer unna.

– Dette er jo det jeg har drømt om, og hvis denne kampen kommer i orden, så er det en fantastisk mulighet for meg, sa Kai Robin Havnaa til VG den gang.

To måneder senere fulgte avisen opp med nyheten om at det gikk mot kamp i september mellom Havnaa og Lerena.

Det var like etter at Lerena meldte at kampen var langt fra spikret.

Les også
Får VM-drømmen oppfylt - møter en av verdens beste boksere