Mathias Leander Christensen (nummer to fra venstre) er av Agderpostens lesere kåret til 2000-tallets keeper i lokalfotballen i tidligere Aust-Agder. Her sammen med lagkameratene i Trauma Amid Arezou (t.v.), Wilhem Pepa og Balal Arezou.

Vant keeperkampen med knapp margin: – Dette hadde jeg ikke trodd

Totalt 5.485 stemmer kom inn i Agderpostens kåring av 2000-tallets breddelag. Mathias Leander Christensen kapret keeperplassen kun 17 stemmer foran Trauma-legenden Rune Rønningen.

I mangel på lokalfotball på seniorsiden har Agderposten denne høsten valgt å kåre 2000-tallets breddelag. Det er avisens lesere som har stemt fram de elleve spillerne som nå har fått plass på laget.

Agderposten kommer til å presentere en lagdel om gangen. Først ut er keeperplassen som Leander Christensen kapret med sine 217 stemmer. Det utgjør 23 prosent av de totalt 926 keeperstemmene.

– Dette hadde jeg ikke trodd. Men veldig gøy og hyggelig å bli stemt fram mot så mange gode kandidater som jeg har spilt mot fra jeg begynte å spille fotball, sier keeperen til Agderposten.

DEBUTERTE SOM 15-ÅRING: Mathias Leander Christensen debuterte i 3. divisjon som 15-åring.

Nevnte Rønningen kapret andreplassen med 200 stemmer foran tidligere Rygene-keeper Helge Mortensen som endte med 146 stemmer.

Antall stemmer keepere:

Mathias Leander Christensen: 217

Rune Rønningen: 200

Helge Mortensen: 146

Terje Henriksen: 106

Hugo Larsen: 100

Thomas Salvesen: 90

Knut Ugland: 33

Stig Johnsen: 19

Asle Andersen: 8

Henning Jensen: 7

Leander Christensen spiller for øvrig fremdeles fotball for Trauma i 4. divisjon. Han sitter igjen med mange gode minner fra den lange karrieren i lokalfotballen.

– Det er vanskelig å trekke fram akkurat hva jeg husker best. Jeg kunne nevnt så mange opplevelser. Men det jeg kommer til å huske videre er alle de man har blitt kjent med gjennom fotballen. Både på banen, men også utenfor banen. Alle de som bidrar og stiller opp, sier han.

SLO SANDNES ULF: Mathias Leander Christensen (i svart) feirer 3-2-seieren over Sandnes Ulf sammen med lagkameratene i Arendal Fotball.
Mathias Leander Christensen

Posisjon: Keeper

Klubb: Trauma

Alder: 28

Tidligere klubber: IK Grane, Arendal Fotball, Express.

Yrke: Barnevernspedagog i Bufetat

EXPRESS: Leander Christensen spilte også i Express.

I det sivile livet jobber Leander Christensen som spesialutdannet miljøterapeut (barnevernspedagog) i Bufetat.

– Der trives jeg veldig godt. I tillegg trener jeg yngre keepere i Trauma. Jeg ser også mange lokale kamper live, og det er alltid veldig gøy å se lokaloppgjør uansett hvilken divisjon det er i, sier målvakten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

GOD NUMMER TO: Tidligere Trauma-keeper og nåværende keepertrener i Amazon, Rune Rønningen, kom på andreplass i kåringen, kun 17 stemmer bak nåværende Trauma-keeper Mathias Leander Christensen.