UTFORDRER: Even Meinseth utfordrer Erling Braut Haaland til duell. Foto: NTB scanpix

Flere reagerer på rekordsammenligningen: Nå blir Braut Haaland utfordret til duell

Etter at sosiale medier tok fyr over Erling Braut Haalands sprint i kampen mot PSG tirsdag kveld, har Even Meinseth utfordret målmaskinen.

Under Champions League-kampen mellom Borussia Dortmund og PSG tirsdag ble en sprint fra fenomenet Erling Braut Haaland over 60 meter målt til 6,64 sekunder.

Norgesrekorden på 60 meter er på 6,55. Den er det Jaysuma Ndure som innehar (verdensrekorden er 6,34).

Etter kampen tok den nybakte norgesmesteren på distansen innendørs Even Meinseth til Twitter med den frekke meldingen:

– Som norsk mester på 60m innendørs i år tar jeg gjerne turen til Tyskland for å sette Haaland på plass.

Da Meinseth ble norgesmester på 60 meter innendørs i starten av februar vant han på tiden 6,83. Det var tangering av persen hans på distansen.

Overfor Agderposten melder Meinseth at bakgrunnen for Twitter-posten var å opplyse folk.

– Det skjer hele tiden at når fotballspillere løper raskt så kommer det sammenligninger. Nå vant jeg 60 meteren, så jeg føler at jeg kan melde litt. Det skrives at han hadde snust på oss i NM-finalen, men det blir feil å melde sånn. Jeg melder så folk kan skjønne at det er stor forskjell på å løpe «flying» og å starte fra blokka, forteller Meinseth.

Etter det Agderposten kjenner til har ikke Braut Haaland svart på Meinseths utfordring ennå.

Braut Haaland scoret for øvrig begge målene for Dortmund i 2-1-seieren over PSG.

I etterkant av meldingen har flere medier tatt kontakt med sprinteren fra Fevik, blant annet skal TV 2 møte 23-åringen på trening.

– Ja, det ble en del oppmerksomhet her, men det er artig. Da jeg våknet i dag hadde det kommet flere meldinger og over hundre som hadde likt innlegget på Twitter.

Toppidrettsjef i Norges Friidrettsforbund, Erlend Slokvik, tror en duell mellom Haaland og Meinseth ville blitt jevn - på fotballbanen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– På en friidrettsbane med startblokker, ville han blitt slått. Men på en fotballbane, så kunne det blitt tøft, sier Slokvik til Dagbladet.