HEDRET: Bodil Jacobsen i Arendals Turnforening og Tore Knutsen i ØIF Arendal mottok priser for sin innsats. Her sammen med leder av Arendal Idrettsråd, John-Are Tharaldsen (i midten). Foto: Stein Bø-Mørland

Turntrener og ØIF-ildsjel hedret med priser

Forrige uke delte Arendal Idrettsråd hederspris og ildsjel-pris til to dedikerte personer.

Årets hederspris gikk til Bodil Jacobsen fra Arendals Turnforening, mens Tore Knutsen i ØIF Arendal ble årets ildsjel.

Idrettsrådet i Arendal deler ut prisene hvert år. Kandidatene nomineres av idrettslagene selv. Prisvinnerne fikk et litografi av Aslaug Steen.

Aktiv i 75 år

Jacobsen har vært aktiv i turnforeningen i 75 år – 50 av dem som trener.

Det hele startet da hun var fem år gammel. Ja, så langt vil Jacobsen trekke det, som til at foreningen har oppdratt henne.

– Jeg har vokst med den, slår den spreke nesten 80 år gamle gymnasisten fast.

Jacobsen har vært en foregangsperson og var tidlig ute med blant aerobic og rytmisk sportsgymnastikk, samt pilates. Hun har vært i ulike tropper, og var blant de første fra Arendal som deltok i Sørlandsmesterskapet. Da Jacobsen etter hvert fikk barn, videreførte hun interessen for turn og idrett til dem.

Turntreneren har hatt viktige roller både i klubben og i kretsen.

«Bodils trenerhjerte har banket aller sterkest for bredden og ungdommen. I nær 25 år trente hun breddepartiene, spesielt 12-16-åringene», står det i begrunnelsen.

– Helt utrolig

Selv beskriver hun starten på trenerkarrieren som morsom og utfordrende.

– Vi hadde opp mot 60 barn i den lille turnhallen. Det var et yrende liv. De fikk ikke alltid gjort alt de skulle siden de var så mange. Men det å møtes og gjøre noe gildt, det var det jeg ønsket at de skulle bli glade i, forteller Jacobsen.

At hun skulle få hedersprisen for sitt mangeårige arbeid i turnforeningen, hadde hun aldri forventet.

– Nei, jeg er jo blitt æresmedlem, så at det skulle komme enda mer, forventet jeg ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er helt utrolig. Det var en stor ære å motta denne prisen, sier Jacobsen.

Og hun har ingen planer om å gi seg med det aller første. Fortsatt trener den spreke (nesten) 80-åringen andre, hver mandag på Atletica.

– Når de sier at de går og trener hos en 80-åring, lurer nok folk på hva slags trening de får. Men så lenge de er fornøyde og holder ut, så fortsetter jeg. Men nå har jeg sagt at jeg tar et halvt år av gangen, sier Jacbosen.

ØIF-ildsjel

I tillegg ble det altså delt ut pris for årets ildsjel. Tore Knutsen har lenge vært en trofast supporter av ØIF Arendal.

«I sin lange arbeidskarriere hos Volvo har han fulgt laget i tykt og tynt som supporter. Etter at han tok veien inn i pensjonistenes rekker var interessen så stor, at han også kom for å følge lagets treninger», skriver Arendal Idrettsråd i sin begrunnelse.

Han har stadig fått nye oppgaver i klubben og i antall timer er det ikke tvil om at han jobber minst full stilling. Spesialiteten hans har blitt å rengjøre håndballer som fort blir fulle av klister, støv og annet. Flere av ØIFs motstandere har blitt så imponert av dette at de har implementert det hos seg selv. Blant klubbene som har gjort det er franske Nantes som ØIF Arendal møtte i Europa-cup.

«Tore er et ja-menneske som ØIF Arendal er blitt helt avhengig av. Ordet nei finnes ikke i hans vokabular, og derfor er det enkelt for klubben å spørre om hjelp – uansett om det er noen som skal hentes på Torp, eller om det gjelder tyngre oppgaver», står det i begrunnelsen fra AIR.