DRØMMESCORING: Diego Campos ga Jerv ledelsen etter seks minutters spill. Her fra kampen mot HamKam i forrige serierunde. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Jerv med storseier på bortebane

Jerv klatrer på tabellen etter null baklengs, tre mål og tre poeng borte mot Grorud. - En sterk borteseier, konstaterer trener Arne Sandstø.

Jerv tok en imponerende seier i Groruddalen mandag kveld. I bagasjen på bussen hjem til Grimstad tar laget med seg en god dose selvtillit før storkampen mot Lillestrøm på Levermyr fredag.

Grorud ble til slutt nedsablet med 0–3 på eget kunstgress. Jervs scoringer var signert Diego Campos, Pibe og Ole Marius Håbestad.

Kampfakta

Fotball

1. divisjon, menn

Grorud-Jerv 0–3 (0–2)

Grorud stadion, 200 tilskuere

Dommer: Daniel Higraff

Gult kort: Jerv: Knudsen, Campos, Wichmann.

Mål: Campos (6), Pibe (41), Håbestad (87).

Jervs lag:

Øystein Øvretveit – Simon Larsen, Espen Knudsen, Akeem Latifu – Iman Mafi, Daniel Aase (John Olav Norheim fra 24.), Mathias Wichmann, Thomas Zernichow (Torje Wichne fra 78.) – Diego Campos (Jørgen Myhre fra 95.), Ole Marius Håbestad – Pibe (Michael Baidoo fra 78.)

Sandstø: – Sterk borteseier

Jerv-trener Arne Sandstø er imponert over lagets arbeidsmoral defensivt og er svært glad for at trioen i front leverte.

– Vi slår et av årets overraskelseslag borte. Det er sterkt. De er et godt ballspillende lag, og vi klarte omtrent å hindre de i å skape en eneste målsjanse. Alle leverte og var lojale i presset, sier Sandstø til Agderposten.

Tidlig ledelse

Nyopprykkede Grorud, som kom fra seiere Kongsvinger og Sogndal, var tippeselskapenes favoritt på forhånd.

Hjemmelaget kom også best ut av startblokkene, og kunne tatt ledelsen før det var spilt to minutter, men det var gjestene fra Grimstad som fikk uttelling.

Etter bare seks minutters spill viste Diego Campos fram ferdigheter fra øverste hylle. Et dribleraid på venstrekanten endte med en flott avslutning i det lengste hjørnet bak Grorud-målvakt Emil Ødegård.

Hjemmelaget fortsatte å ha mye ball, men evnet ikke sette Øystein Øvretveit nevneverdig på prøve.

Jerv kom gradvis mer med i kampen og etter 41 minutter doblet Jerv ledelsen ved Pibe, etter flott forarbeid av John Olav Norheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sistnevnte erstattet Daniel Aase som småhinket av banen midtveis i første omgang.

– Daniel har noe som kan dukke opp uventet og er vanskelig å kontrollere. Han får behandling for det, men han sliter nok mer enn andre med spill på kunstgress, sier Sandstø.

Kontrollerte kampen

Etter pause forsøkte Grorud å bytte seg til et overtak, men hjemmelaget klarte ikke overliste det godt organiserte mannskapet fra Grimstad. Med litt hell kunne Jerv fått et tredje i det 60. minutt da Campos prøvde å finne Thomas Zernichow i feltet, men forsøket ble klarert på målstreken av et desperat Grorud-forsvar.

Jerv, som hadde sluppet inn to mål i hver av de fire foregående kampene, ble spilt lave midtveis i andre omgang, men sto imot et halvhjertet press fra hjemmelaget kampen ut.

– Viktig å holde nullen

For Sandstø smakte smultringen godt.

– Den var viktigere enn du tror. Vi kan ikke spille slik at vi må score tre i hver kamp for å vinne. Hittil i år ligger vi i toppen når det gjelder å slippe motstanderen til færrest muligheter, så vi har jobbet med det defensive, sier han.

Innbytter Michael Baidoo fikk en gylden mulighet umiddelbart etter at han entret banen i det 78. minutt, men avslutningen fra kort hold endte i nettveggen.

Ole Marius Håbestad fastsatte sluttresultatet til 0–3 på en kontring like før slutt og sikret Jerv en fortjent seier. Resultatet sender Jerv opp på en sjuendeplass på tabellen.

– Vi var godt forberedt på Groruds spill. De er dyktige på å spille i mellomrommet sentralt, så den veien stengte vi av. Dermed måtte de ta omveier, og da var det lettere å forsvare seg for oss. De ble fort frustrerte på vår banehalvdel, sier Arne Sandstø.

Jerv-treneren gleder seg til å ta imot opprykksfavoritt Lillestrøm fredag, en klubb han har god kjennskap til som spiller (1994-96).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det blir spennende. Kampen er helt åpen. LSK begynte bra, men har vinglet litt i det siste. Med en god analyse, riktig inngang og en spillemessig bedre prestasjon enn i dag må til for å vinne, sier Sandstø.

I livesenteret under kan du lese mer om hvordan kampen var.