ANDREPLASSER: Marte Olsbu Røiseland tar med seg andreplass både fra jaktstart lørdag og mixedstafett søndag. I begge løpene var det sekunder som skilte andre- og førsteplass. Foto: Matthias Schrader

Tre ekstraskudd for Marte – Norge i sekundstrid

For andre dag på rad glapp en seier i spurten for Marte Olsbu Røiseland. Det norske laget på mixedstafetten ble spurtslått av Russland søndag.

Norge stilte med Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland, Johannes Dale og Sturla Holm Lægreid i sesongens første verdenscuprenn i blandet stafett.

Fire lag var inne til siste skyting med Lægreid som norsk representant. Franske Quentin Fillon Maillet gikk ut først, men Lægreid og russiske Eduard Latypov tok ham igjen. I avslutningen ble Latypov for sterk.

Tandrevold var først ut og vekslet med Røiseland som nummer fire, 19,3 sekunder bak Frankrike. Da hadde Tandrevold levert fullt hus på liggende, mens på stående trengte hun ett ekstraskudd.

Røiseland, som lørdag vant prisen for årets kvinnelige idrettsprestasjon, åpnet med én bom og trengte totalt to ekstraskudd på liggende. På stående brukte hun ett ekstraskudd og vekslet med Dale 12,6 sekunder bak teten.

Dale klinket til med fullt hus på liggende og gikk seg helt opp i teten. Ett ekstraskudd måtte til på stående, og ved veksling var Lægreid 3,6 sekunder bak Russland og med Tyskland og Frankrike like bak seg før det ble avgjort av Latypov på oppløpet.

Spurt hindret jaktstartseier

På lørdagens jaktstart i Oberhof ble det også andreplass for Olsbu Røiseland. Da ble lagvenninne Tiril Eckhoff for sterk i spurten.

En feilfri førsteskyting gjorde at Eckhoff økte et fra før solid forsprang. Resten av konkurransen forløp ganske udramatisk for henne helt til siste skyting.

Der kom en bom. Det gjorde at Olsbu Røiseland kom helt opp i ryggen på henne. Dermed ble det en dramatisk innspurt.

– Jeg var veldig sliten og fikk ikke noe gratis etter å ha gått hele løpet alene. Det siste partiet passet meg bra, sa Eckhoff til NRK.

Der holdt hun unna med noen få meter etter å ha gått taktisk lurt. Olsbu Røiseland leverte en meget sterk jaktstart.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er superfornøyd med å skyte 20 treff. Samtidig går man jo alltid for å vinne. Tiril tok spurten. Det var bare ett spor som gikk bra i dag etter litt nysnø, sa Olsbu Røiseland til NRK.

VM på gang

Triumfen var Eckhoffs 18. individuelle i verdenscupen. Hun dro også fram en lynrask feilfri skyteserie i stående på vei mot seier. Eckhoff har bedret uttellingen i stående med flere prosent denne vinteren.

30-åringen vant fredagens sprintrenn klart. Det la grunnlaget for jaktstarten som gikk under perfekte skyteforhold i Oberhof. Eckhoff står med seier i fire av sine fem siste renn.

Den norske jenta er i strålende form noen uker før VM i Pokljuka (Slovenia, 11.–21. februar). Eckhoff startet sesongen med elendige resultater i Kontiolahti, men hun kom tilbake på sitt beste nivå etter noen konkurranser.

(©NTB)