annonse

Superstart for para-satsingen i sør

SAMLING
SAMLING: Deltakere, instruktører og arrangører i Gimlehallen. Øverst fra venstre er Arild Jørgensen, Tarjei Nicolaisen, Ghassan Chaer, Aida Dahlen, Katarina Arntsen og Ferdinand Weinberg. Midterste rekke f.v Geir Colbjørnsen, Marianne Fredbo, Lisabeth Andersen, Marcus Alexander Solås, Nora Svenningsen og Armin Boron. Nederste rekke f.v. Johannes Realfsen, Magnus Nilsen, Erik Perez Iversen, Marius Aamodt, Eirik Arnesen, Michael Weinberg, Sasja Alexander Austrud, Nikkolaj Gulbrandsen og Alf Vidar Vetrhus. (Foto: Olympiatoppen Sør)

INNSENDT: Her er elleve av Sørlandets parautøvere på plass for første gang på en banebrytende samling. – Fantastisk, synes Tarjei Nicolaisen som har sendt denne rapporten.

Olympiatoppen Sør ønsker å invitere syns- og bevegelseshemmede inn i paraidretten.

Sist lørdag møtte elleve unge parautøvere opp på Olympiatoppen Sør i Kristiansand.

Deltakerne hadde meldt seg på den første av flere ParaUng samlinger for aldersgruppen 13-25 år som finner sted utover høsten og vinteren på Sørlandet.

Denne helgen var det rekruttering som var målet og utøverne fikk prøve ut en rekke paraidretter. Gimlehallen, flerbrukshallen på Spicheren samt basseng var booket.

Dyktige instruktører

Flere lokale klubber hadde sendt sine instruktører for å veilede utøverne. Diskoskasteren Fabian Weinberg (17) var en av de som imponerte og samtidig inspirerte. Med stor iver ble det kastet spyd, diskos og støtet kule.

Ved bordtennisbordene fikk utøverne prøve seg mot paraeliteutøver og tidligere EM-vinner og Paralympics-deltaker Aida Dahlen (27).

– Det er ikke hver dag en får prøve seg mot en europamester, fortalte Armin Boron (18) med et stort smil om munnen.

– Jeg fikk også inn et par poeng selv om hun spilte meg i senk, tilføyde han.

Vi er veldig fornøyd med gjennomføringen av ParaUng samlingen. Vi har blitt kjent med utøverne, deres foreldre og knyttet kontakter med flere trener og klubber. Dette var en bra start på Parasatsingen på Sørlandet. Nå venter neste samling i oktober og vi gleder oss til å treffe helgens utøvere og forhåpentligvis rekruttere flere nye i løpet av høsten.

Innsendt av Tarjei Nicolaisen, para-ansvarlig Olympiatoppen Sør

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse