FERDIG I KLUBBEN: Steinar Pedersen har ledet Arendal Fotball for siste gang. Nå overtar hjelpetrener Roger Risholt (i rød jakke) som hovedtrener ut sesongen, med keepertrener Bjørge Fedje som assistent. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Dette sier Pedersen selv om Arendal-exiten

Steinar Pedersen var onsdag ferdig som hovedtrener i Arendal Fotball med umiddelbar virkning. Roger Risholt blir ny hovedtrener ut sesongen. Her forteller Pedersen om hvordan han opplever exiten fra 2. divisjonsklubben.

Arendal Fotball offentliggjorde på sine hjemmesider onsdag ettermiddag at klubben og Steinar Pedersen skiller lag.

Pedersen var på utgående kontrakt i klubben.

Hjelpetrener Roger Risholt overtar hovedtreneransvaret ut sesongen.

41-åringen får med seg klubbens keepertrener Bjørge Fedje som assistent.

Trenerduoen får sin debut mot Notodden på Norac stadion lørdag.

Det meldte klubben onsdag kveld.

Avviser sparking nå

– Vi har gjort en evaluering av kontrakten som gikk ut til nyttår, og hadde lovet Steinar en tilbakemelding når vi hadde bestemt oss for en forlengelse eller ikke. Vi konkluderte med at kontrakten ikke forlenges. Da ble vi enige om at vi like gjerne avsluttet nå. Det ble avklart i går, og formalisert i går. Det går på sportslige resultater. I fotball er det resultatene som teller, sa styreleder Jan Sigurd Otterlei til Agderposten i 16-tiden onsdag.

Han avviser dermed at Pedersen fikk sparken når ni runder, inkludert sluttspill, gjenstår av serien i høst.

– Vi ble enige. Hvem som ønsket det best, blir for subjektivt å uttale seg om, mener Otterlei.

Arendal Fotball og Steinar Pedersen takket hverandre for samarbeidet i saken som ble publisert på hjemmesiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ikke for mange bortforklaringer

– Sportslige resultater er en treners ansvar. Det løper vi aldri fra. Det er mange årsaker som gjør at ting blir som det blir med resultater. Jeg vil ikke finne for mange bortforklaringer. Vi kom veldig godt i gang. Så har det vært perioder av kamper med gode prestasjoner hvor vi ikke får uttelling på det vi er gode på, og da får vi ikke resultater deretter. Dette er sammensatt. Kvalitet og stabile prestasjoner over tid er medvirkende årsaker, sier Pedersen til Agderposten.

– Klubben kom til en konklusjon om fremtiden om at man vil slippe til andre. Det er sånn det er.

– Men ville du slutte nå, eller ville du fullføre kontrakten ut året?

– Det står i pressemeldingen om at det var enighet. Det var ikke dette utfallet man hadde ønsket. Man jobber veldig hardt og målrettet for å få resultater, sammen med spillergruppen og klubben. Det har man i fellesskap ikke klart. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at man har vært uenige i mange aspekter om hvordan det skal drives.

– Men var du innstilt på å fullføre ut sesongen?

– Når man tegner en 2,5 år lang avtale, så er intensjonen å fullføre avtalen.

– Ble du bedt om å gå med umiddelbar virking?

– Det kom frem som en konsekvens av dialogen de siste dagene. Prosessen har vært ryddig. Samtalene med Jan Sigurd (Otterlei) har vært helt OK.

– Men når det skjer akkurat nå, har du en følelse av å ha fått sparken?

– Det kom frem i dialogen de siste par dagene, at det som står i pressemeldingen var det mest hensiktsmessige nå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ønsket du en forlengelse av kontrakten?

– Da er vi inne på den litt større sammenhengen som handler om blant annet retning, lokale spillere og omdømme. Hvordan dette skal gjøres er en mye større diskusjon. Vi kom dessverre ikke dit, fordi de ville det annerledes, svarer Steinar Pedersen.

– En klubbavgjørelse

– Dette er en klubbavgjørelse hvor styret, sportslig utvalg og daglig leder har vært involvert. Det har vært en samlet og grundig evaluering, hvor det ikke bare har vært ett punkt som heter resultater. Vi har landet på at vi ikke ønsket en avtale utover 2020, sier daglig leder i Arendal Fotball, Bård-Sterk Hansen, til Agderposten.

– Det er alltid trist når flinke folk forlater stadion. Steinar er en kjempetype vi er blitt glad i, tilføyer han.

– Ønsket Pedersen en forlengelse av kontrakten?

– Det får du spørre Steinar om, svarte Sterk-Hansen.

Pedersen var hovedtrener i Arendal i drøye to år.

Han debuterte med 2-1-seier mot Nardo 5. august 2018.

Kristiansanderen erstattet Mattias Andersson etter at svensken fikk sparken som hovedtrener sommeren 2018.

Sjetteplasser

Pedersen tok over da laget lå på 7. plass, og førte laget til 6. plass ved serieslutt i debutsesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I sin første hele sesong som hovedtrener ble det nok en 6. plass i 2. divisjon for Arendal Fotball i 2019.

Laget ligger også på sjetteplass nå.

Arendal Fotball er i praksis ute av opprykkskampen denne sesongen.

Opp til Vard Haugesund på direkte opprykksplass er det 10 poeng, mens det er 9 poeng opp til Bryne på kvalik-plass.

– Jeg synes ikke vi har møtt lag som har vært suverent mye bedre enn oss. Det er ikke som i den andre avdelingen med Fredrikstad (10 strake seirer). Vi har ikke vært gode nok. Vi burde ha hamlet opp med de fleste, mener styreleder Jan Sigurd Otterlei.

Arendal-kaptein Fabian Stensrud Ness bedyrer at spillergruppa var uvitende om hovedtrenerens sorti da laget møtte til trening onsdag ettermiddag.

– Vi visste ikke noe før da. Aldri kult når slike situasjoner skjer. Steinar har vært med på opp- og nedturer. Spillergruppa, klubben og trenerteam har sammen ikke oppnådd gode nok resultater. Da er det kanskje naturlig at man går hver til sitt. Spillergruppa og alle i Arendal Fotball må se seg mer i speilet. Vi må stå mer opp og prestere bedre, fastslår spissen.

Fikk heller ikke fullføre i Start

I sin forrige trenerjobb måtte Steinar Pedersen også forlate klubben før kontrakten utløp.

Start lå på direkte opprykksplass i 1. divisjon høsten 2017 fem runder før slutt da Pedersen fikk fyken der. Avtalen med Start løp ut 2018.

– Nå skal jeg puste litt. Jeg har stått i toppfotballen i 25-30 år som spiller og trener. Jeg er rik på erfaring, og lærer av alle ulike prosesser. Jeg har absolutt en intensjon om å fortsette i fotballen i en aller annen form, sier 45-åringen som ble Norges første Champions League-vinner i fotball med triumfen med Borussia Dortmund i 1997.

Han hadde stor suksess i Jerv og ledet laget i opprykksfinale mot det daværende eliteserielaget Start (Jerv tapte 2-4 sammenlagt) før han ble kjøpt fri fra kontrakten i Grimstad-klubben før jul 2015.

I 2016 rykket han ned med Start-laget fra eliteserien.

STYRELEDEREN: Her står Jan Sigurd Otterlei (i midten) sammen med daglig leder Bård Sterk-Hansen i Arendal Fotball. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen
Steinar Pedersen i januar 2020. Foto: Elisabeth Grosvold