annonse

Start så rødt – ble ydmyket

SÅ RØDT
SÅ RØDT: Simon Larsen så rødt allerede etter fem minutter mot Vålerenga på Sør Arena. Senere raknet det helt for Start, som tapte hele 1-6. (Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix)
SKUFFET
SKUFFET: Start trener Mark Dempsey var en skuffet mann etter ydmykelsen mot Vålerenga på hjemmebane. På de to siste hjemmekampene står Start med 2-10 i målforskjell. (Foto: Tor Erik Schrøder, NTB scanpix)
Kampfakta

Start og Mark Dempsey var høyt oppe etter serieåpningen og 4-1-seieren over Tromsø i 11. mars. Siden den gang har det meste gått galt, for 2-10 på de to siste hjemmekampene er svært stygge tall.

  • NTB
Tom Bucher Hansen

Etter to stygge tap reiste Vålerenga seg mesterlig da Start ble slått hele 6–1 i Kristiansand lørdag.

Dette er Starts styggeste hjemmetap siden 2013 da det ble 0-6 mot Strømsgodset.

På mange måter ble kampen avgjort allerede etter fire minutters spill da Starts kaptein Simon Andreas Larsen ble utvist. Larsen felte Bård Finne som sistemann på vei igjennom, og dommeren Kai Erik Steen nølte ikke. Han dømte frispark og viste samtidig ut Larsen. Vålerengas kaptein Daniel Fredheim Holm skuffet ikke fansen, og han skrudde ballen elegant over muren og inn i det venstre hjørnet.

Fikk sjansen

Starts reservekeeper Benjamin Boujar var ikke i nærheten av ballen. Boujar måtte steppe inn på kort varsel, fordi den sedvanlige sisteskansen Håkon Opdal måtte gi seg under oppvarmingen med en ankelskade.

– Vi fikk en horribel start på kampen, mente assistenttrener Joey Hardarsson.

Start fikk det tungt etter det første baklengsmålet. Med kun ti mann virket laget rystet og tiltaksløst, og Vålerenga spilte seg fram til en rekke sjanser. 2-0-scoringen kom etter 25 spilte minutter. Starts reservekeeper Boujar bommet på ballen, og det endte med at Vålerengas Sam Johnson nettet enkelt. Det var spissens tredje i årets eliteserie etter overgangen til Oslo-klubben i vinter.

Fire minutter senere reduserte Start. Scoringen kom etter et vakkert angrep. Eirik Wichne fant Tobias Christensen med et fint innlegg, og han fikk spilt seg fri før han satte ballen ned i det venstre hjørnet.

Start-trener Mark Dempsey var på ingen måte enig med dommeren i det røde kortet. Likevel la han, følge fvn.no, seg helt flat etter kampen.

Til Fædrelandsvennen sa han: – Jeg tar full ansvar for resultatet i dag. Etter vi reduserte til 1-2 hadde vi momentum i kampen. Jeg ødela kampen med endringene jeg gjorde i 2. omgang.

Gode sammen

Så veldig mye mer enn det fikk ikke Start til i kampen. Islendingen Samúel Kári Fridjónsson hadde en alle tiders mulighet til på lage 3–1 alene med keeper, men skuddet hans med yttersiden av foten gikk i stolpen fra godt hold med elleve minutter igjen av omgangen.

Vålerenga bare fortsatte med å skape sjanser i 2. omgang. Fridjonsson var igjen skapende, og han var også mannen bak det som skulle bli 3–1 ved Bård Finne fem minutter ut i omgangen. Sistnevnte kunne sette ballen i åpent bur etter at Fridjonssons avslutning ble til en retur av Starts keeper Benjamin Boujar. Finne spilte en svært god kamp og var kanskje banens beste.

Like vidåpent var det da Chidera Ejuka ordnet 4–1 bare et par minutter senere. Igjen var det islendingen Fridjonsson som var nest sist på ballen.

Gavmildt

Starts forsvar var like gavmildt da Fridjonsson la på til 5–1. Ingen presset ballfører da han fikk all verdens tid til å sette inn målet fra langt hold i det 66. minutt.

Jonatan Tollås Nation stanget helt upresset en corner fra Bård Finne inn til 6–1. Da var det spilt 70 minutter.

Vålerengas seier gjorde at de klatret til 2.-plass på tabellen. Det er ikke så verst av Oslo-klubben, selv om de har spilt en kamp eller to mer enn de øvrige topplagene.

Start åpnet med 4-1-seier hjemme mot Tromsø, men deretter er det blitt tre strake tap og før søndagens kamper har de bare Stabæk bak seg på tabellen.

Kampen mot Vålerenga var et skrekkens eksempel på hvordan et tafatt forsvarsspill skal utføres. Start må heve seg stort om de vil ha poeng i kampene som venter. (©NTB)