Aron Åkre Rysstad er norsk håp på U23-sprinten i VM. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sprengkulde tvang fram VM-utsettelse: – Det er ikke forsvarlig

Bitende kulde førte til at de norske håpene under junior-VM i langrenn måtte reise hjem til hotellet onsdag. Gradestokken viste minus 26. Gullhåpet Aron Åkre Rysstad må vente på sprint-sjansen.

Værgudene tvang mesterskapsarrangøren i finske Vuokatti til å utsette onsdagens planlagte sprintrenn i U23-klassen.

Onsdag morgen hadde kvikksølvet på gradestokken krøpet så langt ned, at det ikke ble vurdert som forsvarlig å sende løperne ut i løypene. Det var langt flere kuldegrader enn de 20 som er satt som grense for å gjennomføre skirenn.

Ifølge værtjenesten Yr var det 26 minus i Vuokatti onsdag morgen. Det var også den bikkjekalde statusen ved den norske smøretraileren.

– Det sto minus 26 på smøretraileren da vi reiste derfra nå, sa juniorlandslagstrener Monika Kørra til NTB da avgjørelsen om utsettelse var tatt.

Riktig avgjørelse

Beslutningen var det ingen grunn til å stille spørsmål ved.

– Nei, den er veldig grei. Det er ikke forsvarlig å gå, sa Kørra.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Planen nå er å gjennomføre U23-sprinten torsdag. Spørsmålet er om værgudene tillater gjennomføring da. Varslene tyder på at sprengkulda igjen kan bli et problem.

Bedre ser det ut kommende helg. Da er temperaturen spådd å stige i Vuokatti-området.

Junior-VM ble innledet med sprintsølv til Lars Agnar Hjelmeset i juniorklassen tirsdag. Da skal temperaturen ha ligget på minus 19 grader.

Medaljekandidater

Den norske troppen har godt håp om medalje også i U23-klassen. Valle-løper Aron Åkre Rysstad har flere ganger yppet seg mot den norske senioreliten i sprint denne vinteren.

21-åringen er i Finland på gulljakt.

Vebjørn Hegdal, Håkon Skaanes og Håvard Moseby utgjør resten av det norske laget på herresiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På kvinnesiden skal Hedda Østberg Amundsen, Hanne Wilberg Rofstad, Ingrid Gulbrandsen og Tiril Liverud Knudsen gå U23-sprinten.

(©NTB)