Stjørdals-Blink feirer en scoring i 1. divisjon fotball. Nå er både Blink og osloklubben Grorud satt i karantene etter et smittetilfelle i en av klubbene. Foto: Ned Alley / NTB

Smittetilfelle i 1. divisjon fotball – to lag i karantene, kamper utsatt

Grorud og Stjørdals-Blink er satt i karantene etter at de spilte mot hverandre i 1. divisjon fotball søndag. Årsaken er et smittetilfelle. Det påvirker også Jervs kamp på lørdag.

Osloklubben vant 3-2 på bortebane søndag. Siden er det ifølge Eurosport avdekket et tilfelle av koronasmitte i en av klubbene, og begge klubbenes spillere er derfor satt i karantene.

Magnus Nordstrand Myntevik, leder for NFFs medisinske råd, bekrefter overfor VG at smittetilfellet får betydning for terminlista.

BORTEKAMP: BIldet er fra da Stjørdals-Blink og Jerv spilte 2-2 i august. Foto: Per-Erik Ofstad

– Den smittede er i isolasjon, og begge klubber, samt spillernes nærkontakter, er satt i karantene. Nå jobber vi med smittesporing, sier han til avisen.

VG er farer at en Grorud-spiller fikk symptomer og ble syk kort etter søndagens kamp.

Det er ny serierunde i 1. divisjon onsdag. Da skulle Grorud spille hjemme mot Strømmen, mens Stjørdals-Blink skal gjeste Sandnes Ulf. Lørdag skulle Grorud spille borte mot Jerv og Blink borte mot Strømmen. Kampene må nå utsettes.

– Spillerne kan ikke stille på verken trening eller kamp, sier Myntevik til VG.

(©NTB)