HEKTISK: Ole Marius Håbestad og Jerv får kampene tett som hagl før jul. Her er Jerv-spissen i aksjon mot Sogndal. Foto: Tor Erik Schrøder

Slik vil NFF fullføre 1. divisjon: Fire Jerv-kamper på ti dager

Norges Fotballforbund har berammet de gjenstående virusutsatte kampene i 1. divisjon. FK Jerv får det virkelig «julestritt» i innspurten.

Jerv må spille sine fire gjenstående kamper på kun 13 dager i perioden 4.-13. desember.

– Etter at vi tidligere idag offentliggjorde kamp mot Sandnes Ulf allerede dagen etter at karantenen avsluttes, så kommer det i kveld nye endringer i terminlisten for våre 4 siste kamper. Både oppsettet og rekkefølgen endres, i tillegg får vi noen dager med trening før kampene venter, skriver daglig leder Trond Christoffersen i FK Jerv i en e-post.

Grimstad-klubben er i karantene til og med kommende lørdag.

Bortekampen mot Sandnes Ulf ble først flyttet til mandag 30. november, men er nå flyttet ytterligere til 7.12.

Gjenstående Jerv-kamper

Fredag 4.desember 18.00: Jerv - Grorud

Mandag 7.desember 13.00: Sandnes Ulf - Jerv

Torsdag 10.desember 13.00: Jerv - Åsane

Søndag 13.desember 13.00: Jerv - Stjørdals Blink

Klubbene på nest øverste nivå i norsk fotball har vært hardt rammet av koronakarantener den siste tiden.

Spillere og støtteapparat i Jerv, Kongsvinger, Stjørdals-Blink, Lillestrøm og Åsane har alle vært satt ut av spill.

I alt gjenstår det to hele serierunder og fire utsatte kamper i 1. divisjon. NFF publiserte onsdag kveld sin plan for hvordan serien skal fullføres.

Til helgen spilles bare Tromsø – Ranheim, mens det blir fordelt enkeltkamper utover neste uke. Seks kamper spilles mandag 7. desember, og to utsatte kamper 10. desember, mens alle kampene i 30. og siste runde spilles samtidig klokken 13 søndag 13. desember.

Det er åtte dager senere enn den opprinnelige planen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Først av alt så håper vi at det går bra med dem som er smittet, og at de kommer raskt til hektene. Uten mange flere tilfeller av karantene skal vi komme i mål før jul. Når det gjelder kvalifiseringen til Eliteserien, så må vi få komme tilbake til den, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i fotballforbundet.

Flere nye smittetilfeller

Så sent som onsdag bekreftet Åsane at i alt ti spillere i klubben er virussmitte, og også Jerv opplyser at klubben har fått bekreftet ytterligere én positiv virustest. Jerv-tilfellet påvirker ikke det videre seriespillet, all den tid den aktuelle spilleren uansett har vært i karantene den siste tiden.

Jerv var også den første klubben i norsk toppfotball som fikk en spiller smittet med koronavirus i september. Den gang måtte laget utsette tre seriekamper.

I alt har et titalls kamper i 1. divisjon vært utsatt i løpet av høsten. Flere av dem har fått nye datoer og er spilt, og nå har altså NFF laget en oppdatert og stram plan for gjennomføringen av det som gjenstår av sesongen.

Tirsdag ble det også kjent at fotballforbundet vurderer å stramme inn på smittevernregimet rundt toppfotballen som følge av den økende smitten i samfunnet og fotballen. Større grad av isolasjon for spillerne er blant tiltakene som vurderes for å komme i mål med inneværende sesong.

Alle de gjenstående kampene:

28/11 (29. runde): Tromsø – Ranheim.

1/12 (fra 28. runde): Lillestrøm – KFUM Oslo.

4/12 (fra 26. runde): Jerv – Grorud.

5/12 (29. runde): HamKam – Lillestrøm.

7/12 (29. runde): Grorud – Kongsvinger, KFUM Oslo – Øygarden, Sandnes Ulf – Jerv, Stjørdals-Blink – Raufoss, Ull/Kisa – Sogndal, Åsane – Strømmen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

10/12: Strømmen – Stjørdals-Blink (fra 26. runde), Jerv – Åsane (fra 28. runde).

13/12 (30. runde): Jerv – Stjørdals-Blink, Kongsvinger – Ull/Kisa, Lillestrøm – Grorud, Ranheim – Sandnes Ulf, Raufoss – KFUM Oslo, Sogndal – Åsane, Strømmen – Tromsø, Øygarden – HamKam.

(©NTB)