POPULÆRT: Rally Grimstad har bare blitt mer og mer populært de siste årene. Årets utgave arrangeres uten tilskuere.

Slik unngår fartsfesten avlysning

Tross stor usikkerhet har arrangørene av Rally Grimstad gjennom koronakrisen jobbet for å gjennomføre rallyet. Nå gir de motorsport-entusiastene en gladnyhet.

– Sportskomiteen i KNA Rally Grimstad har bestemt at vi går for gjennomføring av NM-runden den 22. august under strenge smittevernregler. Vi er veldig glade og stolte av at vi nå kan komme i gang igjen med Rally NM, og vi har et veldig godt samarbeid med kommuneoverlegen i Grimstad som har gitt grønt lys for våre planer, sier Kjetil Faye Lund, leder i sportskomiteen hos Rally Grimstad, i en pressemelding.

I fjor ble KNA Rally Grimstad det første rene asfaltløpet i rally på ti år.

Det ble en kjempesuksess med deltakerrekord og over 6.000 tilskuere langs løypene. I år arrangeres løpet uten tilskuere.

– Vi har hele tiden hatt dialog med kommuneoverlegen, og forholder oss til myndighetenes retningslinjer for å unngå spredning av smitte. Vi har laget egne smitteverntiltak for løpet, og kan nå arrangere et trygt løp under de regler og den smittesituasjonen som gjelder nå, forteller Faye Lund.

– Vi er veldig glade for den gode jobben arrangørene av Rally Grimstad har gjort for å forberede årets løp. Ved å ha fokus på smitteverntiltak og tett dialog med kommuneoverlegen, så har de fått alle tillatelser. Det er viktig for norsk bilsport at vi kommer i gang igjen etter korona-oppholdet, og nå viser gjengen i Grimstad vei også når det gjelder rally, sier administrasjonssjef i Norges Bilsportforbund, Bjørn Erik Hagen i samme pressemeldingen.

Det er ventet at flere av Norges fremste rallykjørere kommer til Grimstad i august, og kanskje noen av de internasjonale stjernene også deltar, ettersom det kjøres få internasjonale rally om dagen.