annonse

Skjøt nær perfekt – leder NM

PÅ SKIVE 1
PÅ SKIVE 1: Geir Atle Metveit får høyst trolig skive 1 under feltfinalen på Landsskytterstevnet i Øverbygd, der han har tatt ledelsen med 30/25. Han kan bli skjøvet ned fra listene, da to klasser gjenstår, men det er likevel lite trolig. (Foto: Thor Olav Lauvrak)

Med 30 av 30 blinktreff ligger Geir Atle Metveit godt an i kampen om å bli norgesmester i feltskyting på Landsskytterstevnet.

  • Vidar Lorentsen

Imenes-skytteren viste bra baneform i norgescupen i forkant av Landsskytterstevnet på Råvatn i Øverbygd i Målselv. Og etter å ha gått feltrunden, og skutt de 30 første feltskuddene, er det liten tvil om at Metveit er i form.

Feltrunden hans var rett og slett knallsterk.

For samtlige av de 30 innledende skuddene satt i blinken for Imenes-skytteren. Ikke nok med det, for 25 av skuddene smalt også i innerblinken, noe som gjør at Geir Atle Metveit leder felt-NM etter at klasse 5 – eliteskytterne – har skutt.

Ett innertreff mer

30/25 er et meget sterkt resultat etter den innledende runden.

Det har vært mye god skyting i de innledende rundene, der det er over 80 skyttere som står med 30 treff.

Metveit har ett innertreff mer enn Pål Øyvind Ørmen fra Råde, mens Jan Kåre Moland fra Drangedal følger bak der igjen med 30/23. Fire skyttere skjøt 30/22.

Med så mange med skyttere med 30 treff, er det usikkert hvor finalegrensen kommer til å gå, men både Anders Edvin Gusdal med 29/16 og Kåre Storenes med 29/13 har fortsatt en mulighet om feltfinale i Målselv.

Fredrik Orerød fra Froland skjøt 26/7, mens Svend Karlsen fra Imenes endte på 25/7. Begge er med det sjanseløs på feltfinale.

I finalekamp

Det er flere skyttere fra Aust-Agder som har skutt godt og ligger an til finaler etter mandagens konkurranser.

Kristian Storenes i rekrutt er allerede klar for feltfinale er fine 29/13 i første runde. Finalen går tirsdag.

Trond Glidje fra Vegårshei jakter en ny Stang-medalje og skjøt 28 treff med Ag3 under militært NM. Det skal holde til en sikker finale.

Ørjan Metveit hadde sterke 7,90 i felthurtig og er på en foreløpig finaleplass, det samme er Erling Solberg som skyter med militært HK-416-våpen. Han er nummer 14 foreløpig, men kan bli presset ut. De 16 beste går videre til finaleskytingen.

Militært NM ble avsluttet allerede søndag. Der er det verdt å merke seg at Leif Vigra fra Grimstad ble nummer to i klassen for HK-416, etter å ha tapt omskytingen om seieren.

I klassen for Ag3 ble Magne Ingolf Madsen fra Vegårshei nummer fem. Både Vigre og Madsen representerer HV-08 Agder og Rogaland.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse