UTEN FOLK: I frykt for koronasmitte spilles kampen mellom ØIF og Elverum tirsdag kveld uten publikum. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Storkampen går uten publikum

Timer før storkampen mellom ØIF Arendal og Elverum braker løs på Elverum kommer meldingen om at kampen går uten publikum.

Beslutningen er tatt av Elverums kommunelege, og daglig leder i ØIF Bjørn-Gunnar Bruun Hansen presiserer at avgjørelsen er lokal, og kun gjelder kampen på Elverum.

Årsaken er at man ønsker å begrense og forsinke mulig smitte av koronavirus.

– Det er bekreftet flere tilfeller av infeksjonssykdommen covid-19 i regionen som gjør at vi velger å stenge arrangementet for publikum. Når mange mennesker samles innendørs på samme sted øker risiko for smitte betydelig. Vi vet at det hadde kommet tilskuere fra hele regionen. For å forebygge en allmennfarlig smittsom sykdom eller for å motvirke at den blir overført stenger vi arrangementet for publikum, sier kommuneoverlege Jon Iver Fougner til Elverums hjemmeside.

Kampstart mellom de to håndballgigantene i norsk håndball er 19.15 tirsdag, og går nå altså uten publikum i Terningen Arena.

– Planen er stadig at seriefinalen mot Drammen skal gå som normalt med publikum på søndag, melder ØIF på sine hjemmesider.