PÅ PLASS: Willis Furtado er på plass på Jerv-trening. Foto: Øystein Bjerkestrand

Slik signerte Jerv landslagsspilleren

Jerv overrasker på overgangsmarkedet. Klubben har signert en 23-årig landslagsving fra Kapp Verde.

Jerv bekrefter torsdag at Willis Furtado har signert.

Etter å ha jaktet en offensiv spiller falt valget på kantspilleren fra Kapp Verde.

23-åringen er født i Frankrike, men representerer det afrikanske landet på landslagsnivå. Ifølge Flashscore har han fire kamper på seniornivå for landslaget.

Mange agenter

Daglig leder i Jerv, Trond Christoffersen, forteller om spillerjakten:

– Fotball er både tilfeldigheter og flaks. Det er nettverk som gjør det mulig. Vi snakker med veldig mange forskjellige agenter kontinuerlig i forhold til hva vi ser etter. Så kom dette alternativet.

Luis Willis Alvés Furtado

Født: 4. september 1997 i Paris-forstaden Ivry-sur-Seine

Høyde: 182 cm

Posisjon: Kantspiller/offensiv spiller

Fot: Venstre

Tidligere klubber: US Ivry (Frankrike), Stenhousemuir, Airdrieonians og Raith Rovers (Skottland), FC Masr (Egypt)

Landskamper for Kapp Verde: Fire

Har signert toårskontrakt med Jerv

– Det er et kvalitetstegn at han spiller for et landslag. Selv om det er et lite land, så jobber de med å kvalifisere seg til Afrika-mesterskapet, fortsetter Christoffersen.

Willis Furtado har signert en toårskontrakt med Jerv.

– Han er en ung spiller som ønsker seg opp og fram, og som ser på Norge som en bra plass å komme til med trygge rammer, spilletid og oppmerksomhet. Dette er en spiller vi har sett mye på. Vi har vurdert mange spillere og pratet med mange før vi gikk for dette, forteller Jerv-lederen.

Kantspilleren er ferdig med ti dagers karantene og trener med Jerv på Myra torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kraftpakke

– Willis er en kraftpakke med teknikk. Han har både fart og ferdigheter, og et godt overblikk for spillet. Det er en spiller med x-faktor og et spennende potensial, som vi gleder oss til å få utviklet enda mer. Også er det en fin, positiv type, sier Jerv-trener Arne Sandstø i en pressemelding.

Christoffersen legger til:

– Han er som Arne sier en kraftpakke. Han er stor og sterk, kvikk og teknisk. Samtidig er han er lagspiller som kan tilrettelegge for andre og skape ting selv. I tillegg er han en voksen og profesjonell type som kommuniserer bra på banen.

Furtado har tre sesonger bak seg på nivå tre i skotsk fotball for klubbene Stenhousemuir, Airdrieonians og Raith Rovers, før han spilte for FC Masr fra 2018 i toppdivisjonen i Egypt.

SIGNERTE: Jerv har signert en 23 år gammel landslagsspiller fra Kapp Verde. Foto: FK Jerv

Willis Furtado ankom Norge mandag 11. januar og har gjennomført den pålagte karantenetiden.

– Jeg har alltid ønsket å spille i Norge, og når jeg fikk tilbud om å spille for Jerv så var valget enkelt. Mitt første inntrykk er at det er veldig kaldt her, men fint. Jeg har vært ti dager i karantene og har derfor ikke fått sett så mye av byen enda, men gleder meg til å gjøre med kjent her. Jeg ser fram til min tid i Jerv, sier han i pressemeldingen.