SERIEN AVBLÅST: ØIF Arendal tar sølvet etter halvspilt sesong. Bildet er fra kamp mot Kolstad i oktober i fjor. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Serien avblåst - sølv til ØIF Arendal

Norges Håndballforbund vedtok mandag ettermiddag at serien i topphåndball avsluttes. Tabellen etter halvspilt sesong blir stående, og sølvet går dermed til ØIF Arendal.

– Avgjørelsen var ventet og kom ikke overraskende, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen i ØIF Arendal til oifarendal.no mandag kveld.

Beslutningen betyr at Elverum blir seriemester i Rema 1000-ligaen, mens ØIF Arendal tar sølv. Drammen tar bronse, like foran Bækkelaget som tar 4. plass.

Fra 1.divisjon rykker Kristiansand Topphåndball opp i eliteserien på herresiden.

Dermed skal Arendal møte Kristiansand to ganger i sesongen 2021/2022.

På kvinnesiden blir Vipers Kristiansand seriemester.

Sesongplan

Sesongplanen som nå er skissert innebærer at de tre dårligst plasserte lagene i eliteserien både kvinner og menn skal møte lagene på plass to, tre og fire i 1. divisjon etter halvspilt serie til kvalifisering om én ekstra plass i eliteserien neste sesong.

Dermed ligger det an til å bli 14 lag på øverste nivå i både i kvinnehåndball og herrehåndballen i 2021/22-sesongen. Blir den planlagte kvalifiseringen gjennomført, rykker med andre ord ingen ned fra eliteserien.

Det blir heller ikke nedrykk fra 1. divisjon til 2. divisjon.

Håndballforbundet håper videre å få gjennomført et begrenset sluttspill for kvinner helgen 22. til 24. mai, mens 15. mai er utpekt som dato for NM-finalen mellom Vipers og Sola.

På herresiden håper man å starte opp et sluttspill 12. mai.

Håndballen har den siste tiden ikke kunnet spille kamper som følge av myndighetenes koronarestriksjoner. I enkelte regioner har det også vært treningsnekt.

Håpet er at det kan åpnes igjen for treninger fra 12. april. Dersom det ikke skjer, opplyser håndballpresidenten at forbundet vil gjøre en ny vurdering av hele situasjonen.