Glenn Andersen ble satt opp som spiss i sluttminuttene uten at det holdt for å få med seg tre poeng. Her i duell med Levanger-keeper Julian Faye Lund.
Glenn Andersen ble satt opp som spiss i sluttminuttene uten at det holdt for å få med seg tre poeng. Her i duell med Levanger-keeper Julian Faye Lund. Foto: Elisabeth Grosvold

Se Jerv-høydepunktene: – Frustrerende når vi ikke klarer å score

Jerv-kapteinen var frustrert etter kampslutt. Hjemmelaget hadde gode muligheter til å ta med seg tre poeng mot bunnlaget Levanger. Istedet ble det en tafatt kamp hvor ingen av lagene maktet å score.

– Det er klart det er frustrerende når vi ikke klarer å score mål. Vi gjør en ok defensiv kamp, men igjen så blir det ingen mål. Fotball handler om å score mål, uttaler kaptein Glenn

Andersen, som ble flyttet frem som ekstra angriper mot slutten da Jerv jaget scoring.

Likevel måtte hjemmefansen nøye seg med poengdeling. 

– I fotball handler det om å score mål. I år har vi scoret 28 mål, og sluppet inn 33. Vi er fjerde best i ligaen på innslupne mål, men nest dårligst til å score. Da sier det seg selv hvorfor vi ligger der vi ligger, sier Andersen. 

Mangler tempo og presisjon

Førsteomgang var noe av det tamme slaget på Levermyr stadion. Hjemmelaget hadde ballen mye i laget, uten at det ga uttelling på verken sjansestatistikken eller målprotokollen.

Foto: Elisabeth Grosvold

Det skortet gjerne da de gule og blå nærmet seg motstanderens 16-meter. Nærmest var Jerv på en corner som Glenn Andersen headet over mål.

Faktisk var det seriens så å si nedrykksklare bunnlag, Levanger, som var nærmest å ta ledelsen. Bortelaget sto flere ganger høyt, prøvde å presse frem feil og satset på overganger.

To ganger kom trøndernes angriper Ermal Hajdari fri på Jervs høyreside. To ganger skjøt han mot mål. Til de to tilreisende bortesupporterne sin skuffelse ble skuddene både for skrå og svake til at det kunne true keeper Øystein Øvretveit.  

– Jeg er skuffet over ett poeng. Vi leverer ikke en all verden til førsteomgang, hvor det skjer lite fra begge lag. I andreomgangen tar vi over, men det er for dårlig på siste tredjedel i form av tempo og presisjon. Vi er ofte nok der, men klarer ikke utnytte det potensial vi får, sier Jervs trener Arne Sandstø ved kampens slutt. 

Tok over i andreomgang

I andre omgang var gultrøyene langt mer frempå, og kvalitetsforskjellen på de to lagene ble langt mer synlig. Allerede åtte minutter ut i omgangen var det nærmest utrolig at det ikke sto 1–0 til hjemmelaget. Høyreback Webangomo driblet seg gjennom forsvaret fra kanten og før han la 45 grader ut til innbytter Hoel Andersen som hadde hele målet å sikte på, med en utspilt keeper. Midtbanespilleren traff skeivt på ballen som til slutt havnet utenfor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Utover i omgangen fortsatte hjemmelaget å presse på. Jerv la beslag på trøndernes 16-meter og kom i flere småfarlige situasjoner. 

– Det handler om å ha tempo oppe, og være litt mer tålmodig bak. Heller vende en gang ekstra, slik at vi får rom på sidene. Det gjorde at vi tok over kampen helt i andreomgang, men vi klarte ikke bikke det mot å score, sier Sandstø.

Han etterlyste flere tidlige innlegg og bedre løp inn i boksen for å få den sårt tiltrengte scoringen.

– Men bakover er det godkjent?

– Vi gir dem et par kontringer fordi vi ønsker å vinne kampen, men vi klarer å forsvare oss og holder nullen, sier Sandstø. 

– Vi ble desperate

Ulrik Reinaldo Berglann fikk muligheten fra start for første gang siden 19. august. Driblekanten var frempå ved et par anledninger på høyresiden. 

– Det var bra å få starte, absolutt, sier 25-åringen som hadde håpet på tre poeng. 

– Jeg skulle ønske jeg hadde fått flere baller å jobbe med etter hvert. Det var en tøff kamp. Levanger kom hit for spille på et resultat og det klarte de. Vi var litt upresis i siste tredjedel, og særlig på innleggssituasjoner kunne vi skapt mer. 

Det siste kvarter var det et voldsomt trøkk rundt Levangers mål. 

– Vi ble etter hvert desperat for å få med oss alle tre poengene. Vi fikk noen farligheter med Glenn Andersen som spiss og han kunne like greit scoret mot slutten. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Midtbanespiller Andreas Hagen måte gå av banen med skade midtveis i førsteomgang. Ifølge Sandstø var det en skade i leggen, og klubben vil se hvordan han responderer på skaden de neste par dagene. 

– Han er kanskje en av dem som er mest skapende fremover, og var noe av det vi manglet i andre omgang, sier Sandstø.

I neste serierunde venter Mjøndalen som ikke er kjent for å slippe inn mange mål. 

– Det blir et gjerrig Mjøndalen og et gjerrig Jerv. Det blir spennende å se om vi klarer å score mot dem, sier kaptein Glenn Andersen. 

Jerv var i forkant av søndagens kamp i god steam, og ledet lenge mot serielederen borte mot Aalesund forrige helg. Etter ett poeng mot Levanger skiller det nå fem poeng og fire lag mellom Jerv og kvalikplass.