ILDDÅP: André Jørgensen Hofstøl i strålende humør da ØIF Arendal var på vei mot storseier 32-23 mot Nærbø i Sør Amfi fredag kveld. Til høyre skimtes hjelpetrener Luka Panza. Til venstre er strekspiller Laurits Mo Rannekleiv. Foto: Alexander Nupen

Gliste bredt etter sterk trenerdebut

ØIF Arendal banket Nærbø i treningskampen i Sør Amfi fredag kveld. Dette var debuten til André Jørgensen Hofstøl (41) som fungerende hovedtrener.

ØIF Arendal - Nærbø 32-23 (17-12)

– Veldig gøy å debutere. Man kjenner litt på det, sa Hofstøl etter triumfen i ilddåpen.

Dette var den første kampen for eliteserieklubben i håndball etter avgangen til hovedtrener Marinko Kurtovic.

I samarbeid med ØIF Arendal viste Agderposten oppgjøret direkte. Se kampen i opptak i videovinduet nederst i saken.

Kampfakta

Håndball, treningskamp menn

ØIF Arendal - Nærbø 32-23 (17-12)

Sør Amfi, ingen tilskuere

ØIF Arendals lag og mål:

Kristijan Jurisic, André Bergsholm Kristensen - Josip Vidovic 4, Richard Lindström 1, Sondre Paulsen 2, Eirik Heia Pedersen 1, Olaf Richter Hoffstad 7, Kristian Rammel 2, Hermann Vildalen 7, Lars Jakobsen 2, Hermann Gjekstad 1, Sander Løvlie Simonsen 2, Sebastian Løvlie Simonsen 1, Laurits Mo Rannekleiv 2, Jakob Falk Lorentzen

– Var det viktig for deg å vinne i trenerdebuten i en slik treningskamp?

– Ja, jeg er av den oppfatning at gode resultater gir mer selvtillit. Vinner du, så blir du vant til å vinne. Jeg poengterte det for gruppa: «Dette er en viktig kamp for oss. Resultatet teller, selv om det egentlig ikke gjør det. Men innad i gruppa teller det», sa Hofstøl som er engasjert som hovedtrener i ØIF Arendal ut sesongen.

Luka Panza er ny som midlertidig assistenttrener, samtidig som han fremdeles er trener for Grane-damene i 1. divisjon.

I fjor vinter var Hofstøl hjelperen til fungerende hovedtrener Panza da Kurtovic var sykmeldt.

– Ikke akseptabelt

ØIF Arendal spilte seg stort opp etter at mannskapet lå under 1-5 mot Nærbø etter åtte minutters spill.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi var ikke helt klare fra start. Vi flyttet ikke beina, hadde ikke kroppskontakt og kom på etterskudd. Da tok vi timeout og sa at dette ikke var akseptabelt. Vi gjorde noen endringer, og det hjalp med en gang. Vi fikk mer fysikk inn, og det forplantet seg i hele laget. Da kom vi så det kostet etter i kontraen, forklarer Hofstøl.

– Det er de to tingene vi har trent på den siste uken. Stå kompakt bakover, og løpe med alt vi har når vi erobrer ball, utdyper han.

BETENKELIG START: Den nye trenerduoen André Jørgensen Hofstøl (t.v.) og Luka Panza hadde litt å gruble på da ØIF Arendal lå under 1-5 mot Nærbø etter åtte minutter. En timeout gjorde susen for sørlendingene. Foto: Alexander Nupen

– Vi brukte litt tid på å komme i gang, for å si det forsiktig. Jeg er egentlig enig at vi ikke er «på». Men vi justerer fint, og derfra og ut er det veldig solid. Vi fikk vist det som har vært hovedfokus på trening, særlig i 2. omgang. Før pause var det straffe og mange utvisninger, mente ØIF-kapteinen Kristian Rammel.

– Så stempelet Hofstøl vil sette på laget ser man litt av i dag?

– Ja, det vil jeg si. Han har hatt veldig fokus på det å kjøre og løpe etter. Der hadde vi mer å hente før jul, ettersom forsvars- og keeperspillet hadde vært såpass bra, sier strekkjempen etter den første av to treningskamper mot Nærbø denne helgen.

Lagene møtes igjen i Sør Amfi allerede lørdag.

Ledet med elleve mål

Hermann Vildalen scoret de siste fire målene for ØIF inn mot pausen hvor det stod 17-12 til vertene.

I 2. omgang styrte hjemmelaget hele showet.

Ti minutter etter pause stod det 24-16, mens ledelsen var økt til hele elleve mål (31-20) seks minutter før full tid.

Sluttresultatet 32-23 er identisk med sifrene da lagene møttes i seriekampen i Sør Amfi 10. oktober i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kristijan Jurisic leverte en strålende match mellom stengene fredag, med formidable 56 i redningsprosent.

STORSPILTE: Kristijan Jurisic reddet over halvparten av skuddene han fikk mot seg av Nærbø-spillerne. ØIF-målvakten stod det meste av treningskampen. André Bergsholm Kristensen fikk noen minutter. Foto: Alexander Nupen

– Vi hadde veldig grei kontroll i 2. omgang. Vi fikk brukt alle spillerne, og det er viktig for stemningen i laget at alle får en rolle, sier Hofstøl, som har lang spillerfaring fra ØIF Arendal, utenlandsklubber og a-landslaget i håndball.

To seirer etter cupmissen

I serien ligger ØIF Arendal og Nærbø henholdsvis som nummer to og fem.

TO DUELLER: ØIF Arendal og Sondre Paulsen møter Nærbø i ny treningskamp allerede lørdag. Foto: Alexander Nupen

Nærbø snøt sørlendingene for cupfinale med 30-25-triumfen i november, før ØIF fikk revansj i serien (30-28) på Jæren tre uker senere.

Ubeseiret trenerduo

Den 6. januar i år skilte Marinko Kurtovic og ØIF Arendal plutselig lag etter at han hadde skaffet fire titler til klubben gjennom 6,5 år som hovedtrener.

Helseplager og fallende motivasjon var blant årsakene 59-åringen oppga for exiten.

Sist vinter gikk den fungerende trenerduoen Panza/Hofstøl ubeseiret gjennom de resterende sju seriekampene (6-1-0) som ga sølv, før siste ligakamp og hele sluttspillet ble avlyst.

Nå kan den midlertidige hovedtreneren André Jørgensen Hofstøl være aktuell for ØIF-jobben på permanent basis fra og med neste sesong.

Se ØIF Arendal - Nærbø i opptak her: