SKUFFET: Marte Olsbu Røiseland sank sammen i målområdet etter fellesstarten søndag. Foto: Primoz Lovric/NTB

Sank sammen da medaljen røk

Etter en intens kamp om medalje på VMs siste øvelse søndag, måtte Marte Olsbu Røiseland gi tapt for to lagvenninner i sluttspurten.

Marte Olsbu Røiseland måtte se både Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff passere i jakten på medalje på fellesstarten søndag.

Etter en svært spennende sisterunde måtte frolendingen ta til takke med den enormt sure fjerdeplassen.

Etter målgang sank 30-åringen sammen i målområdet.

– Jeg trodde ikke det var mulig (å gå forbi Marte og Ingrid), men så fikk jeg super-power på slutten der. Det var litt surt at jeg tok medaljen fra Marte der, men vi er konkurrenter, sier Eckhoff til NRK.

Lå foran

Ut på sisterunden gikk Marte Olsbu Røiseland ut tre sekunder foran lagvenninne Ingrid Landmark Tandrevold.

Olsbu Røiseland ga alt i sin jakt på en individuell medalje i årets verdensmesterskap i skyting, og med kun én bom på standplass så hun ut til å ha gode kort på hånden ut på sisterunden.

TUNGT: Marte Olsbu Røiseland klarte ikke stå imot og havnet på en tung fjerdeplass. Foto: Primoz Lovric/NTB

Men halvveis ut på sisterunden gikk Landmark Tandrevold opp på siden og forbi frolendingen, mens Røiseland måtte kjempe for å holde Tiril Eckhoff bak seg.

Det greide hun ikke da Eckhoff passerte på oppløpet og kapret bronsemedaljen på fellesstarten. Dermed ble det to løpere fra Fossum på pallen.

– Marte gikk ut i et kjempetempo. Jeg tenkte jeg måtte ligge i rygg og ta spurten, men vi fikk sekunderinger om at Tiril kom bakfra. Så da var det ikke å spare til spurten, men gå alt remmer og tøy kunne holde, sa Tandrevold til NRK etter sølvløpet.

De norske greide derimot ikke å true Lisa Theresa Hauser, som ble verdensmester etter fire fulle hus på standplass. Eckhoff lå på skuddhold før siste skyting, men med én bom måtte hun nøye seg med å kjempe seg til bronsemedaljen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skuddhold

Det var Eckhoffs tredje bom på fellesstarten. Hun fikk en bom også på første skyting, men lå kun 5,3 sekunder bak ledende Røiseland inn til andre skyting. Da lå både Tandrevold og Ida Lien mellom de to.

Der ble det bom på Røiseland og Lien, som til slutt ble nummer 24 etter totalt fire strafferunder. På tredje skyting var det derimot Fossum-jentene som måtte ut i strafferunden. Dermed fikk Hauser og latviske Baiba Bendika en luke til resten av feltet.

Inn til siste skyting var Eckhoff kun 13 sekunder bak og hadde muligheten til å utfordre om gullet. I stedet måtte hun se Røiseland, som skjøt fullt på tredje skyting, og Tandrevold passere etter at de fikk ned alle blinkene.

Likevel greide Eckhoff å avslutte et fantastisk mesterskap i Pokljuka med sin sjette medalje. Hun startet med tre strake gull i blandet stafett, sprint og jaktstart.

JUBLET: Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold jubler etter fellesstarten søndag. Foto: Primoz Lovric / NTB