Sander Sagosen ble presentert klar for Kolstad fra 2023 søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sagosen blir Kolstad-spiller – presenterte flere stjerner

Sander Sagosen ble søndag presentert som Kolstad-spiller fra 2023. Dit får han med seg flere landslagskamerater og islandske stjernespillere.

De seks spillerne det gjelder er Sagosen, Torbjørn Bergerud, Magnus Abelvik Rød, Magnus Gullerud, Janus Dadi Smarason og Sigvaldi Gudjónsson. Dette er seks spillere på aller øverste nivå internasjonalt.

Både Sagosen, Abelvik Rød og Bergerud var alle til stede på presentasjonen. Tidligere i uken ble det klart at både Sagosen og Abelvik Rød ikke forlenger sine kontrakter med henholdsvis Kiel og Flensburg-Handewitt.

– Jeg er født og oppvokst her, så når Jostein (Sivertsen, daglig leder) ringte meg og lurte på om jeg ville være med på historien så gikk det opp en lampe. For meg å komme hjem til Trondheim til et sånt prosjekt, og det å lage verdens beste håndballag, det har mye med tilhørighet å gjøre, sa Sagosen på presentasjonen.

Tilhørighet

Sagosen spilte for Kolstad før han tok overgangen ut i tysk liga, men er altså nå tilbake i klubben hans far også har en finger med i spillet i. Pappa Erlend er i trenerteamet til klubben.

Torbjørn Bergerud er klar for Kolstad allerede inneværende sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Abelvik Rød var også strålende fornøyd med å være på plass. Han ble også interessert i å bli med på prosjektet da han hørte om det. Han har storspilt i tyske Flensburg-Handewitt de siste årene.

– Jeg har mye familie her til stede i salen så jeg føler tilhørighet jeg og. Da jeg hørte ideen så var det en drivende faktor for å ta steget ut fra Flensburg, sa Abelvik Rød.

Champions League-ambisjoner

Også landslagskeeper Bergerud, som har dominert i dansk liga de siste årene, tar overgang til Trondheimsklubben. Han tar, i likhet med Gullerud, Smarason og Gudjónsson overgang allerede etter inneværende sesong.

– Med de planene som er her nå så har man alle muligheter til å skape noe stort og helt unikt. Jeg har selvfølgelig også lyst til å være med på prosjektet her, sa Bergerud.

Sander Sagosen får også med seg Magnus Abelvik Rød på laget. Her er de sammen før håndball-VM i 2019. Foto: Lise Åserud / NTB

Spillerne er i Norge i anledning landslagssamling kommende uke, og Kolstad så muligheten til å presentere stjernegalleriet hjemme i Trondheim søndag.

– Ambisjonen er at vi skal vinne Champions League, sa daglig leder Jostein Sivertsen på pressekonferansen.

I årets møter mellom Kolstado og ØIF Arendal, har det blir én seier (i cupen) og én uavgjort.

(©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.