TRAUMA-GUTT: Karsten Sandåker er med på 2000-tallets beste breddelag. Hvem som blir makkeren hans på topp avsløres ikke ennå. Foto: Tom Bucher Hansen

På «tidenes» breddelag: – Husker Myggen, Jarstein og samholdet best

Karsten Sandåker kapret den ene av de to spissplassene på 2000-tallets breddelag. Nå benytter han muligheten til å se tilbake på den lange og innholdsrike karrieren.

– Jeg er stolt av å bli stemt fram på dette laget. Hyggelig at folk mener jeg bør være der. Listen inneholder mange gode spillere jeg har spilt med, og ikke minst hatt mange intense oppgjør mot, sier Sandåker til Agderposten.

Totalt 5.485 stemmer kom inn i Agderpostens kåring av 2000-tallets breddelag. Mathias Leander Christensen kapret keeperplassen, mens Sandåker nå altså har kuppet en av de to spissplassene.

Trauma-gutt

Sandåker som kanskje hadde sine beste år i Jerv og Trauma, fikk i alt 152 av de 1.311 spiss-stemmene, noe som utgjør 12 prosent. Den andre spissplassen blir offentliggjort på et senere tidspunkt.

Karsten Sandåker

Posisjon: Spiss

Klubb: Lagt opp

Alder: 49

Tidligere klubber: Trauma, Sørfjell, Øyestad, Jerv, Trauma igjen, Froland (spiller og trener) og Arendal Fotball 2 (spiller og trener).

I mangel på lokalfotball på seniorsiden har Agderposten denne høsten valgt å kåre 2000-tallets breddelag. Det er avisens lesere som har stemt fram de elleve spillerne som nå har fått plass på laget.

Sandåker har blant annet spilt for Jerv, Trauma og Øyestad. Han sitter igjen med mange gode minner fra karrieren.

RYKKET OPP: Traumas fotballgutter jubler etter at opprykket til 3. divisjon er klart. Her ser vi fra venstre: Eddy Monrad, Steinar Githmark og Karsten Sandåker. Foto: Tom Bucher Hansen

– Fotballen har gitt meg utrolig mye fint. Jeg husker de intense lokaloppgjørene, gjerne en 16. mai-kamp med sosial samling med laget etterpå. Jeg minnes også den fine tiden i Øyestad, jeg likte prosjektet i Trauma hvor vi kjempet/lekte oss fra 5. til 3. divisjon uten tap – og hvor bra vi hevdet oss der, sier Sandåker, som blant annet banket inn et hattrick mot FK Arendal på Hove.

– Jeg satte også en tunnel på Rune Jarstein da han spilte for Odd 2, og det å spille mot Myggen var gøy. Å se hvor stor den lille tassen fra Risør er som fotballspiller, sier den pensjonerte spissen.

Laber lokalfotball-interesse

– Det å spille bedriftsfotball med Asdal var også mye gøyere enn det hørtes ut som. Det viktigste for meg var å bidra med mitt i et fantastisk samhold, uansett nivå. Det å kjenne den indre gleden av å prestere og vinne er det som sitter sterkest i minnet, fortsetter han.

MANGE SCORINGER: Karsten Sandåker (t.h.) var en målmaskin uten sidestykke. Her slipper han jubelen løs sammen med Jakob Larsen etter at han ga Trauma ledelsen 1-0 mot Giv Akt på 2000-tallet. Foto: Tom Bucher Hansen

Etter at han pensjonerte seg som fotballspiller har interessen for lokalfotballen dalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Den er dessverre laber. Jeg skulle ønske den var sterkere. For min del handler det om at jeg skulle ønske det var flere lokale fotballspillere. Det å heie på noen jeg kjenner eller vet noe om, savner jeg. Da blir jeg mer engasjert og har lettere for å finne veien til tribunen. Inntil videre heier jeg derfor på Eirik Heia Pedersen, Sondre Paulsen og Sander Simonsen i håndballhallen, sier Sandåker.

Han har nå gitt seg helt som fotballspiller og bruker i stedet fritiden på golf i sommermånedene og curling med Odel Curling i vinterhalvåret.

– Utover det må jeg mosjonere for å holde kroppen ved like. Jeg er ikke involvert i noen klubb for tiden. Jeg har vært engasjert som trener tidligere, men det er foreløpig satt på pause. Jeg har mye erfaring og kunnskap, men det er lagt litt til siden inntil videre, sier han.

NY KARRIERE: Odel curling består av Svein Olaf Olsbu (fra venstre), Frank R. Vangen, Reidar Sandåker, Johnny Sandåker og Karsten Sandåker. Klubben fra Arendal ble stiftet i januar 2017 og er gamle Aust-Agders eneste curlingklubb. Foto: privat