BLIR I NORGE: Marte Olsbu Røiseland dropper høydesamling. Bildet er fra den storslåtte feiringen av VM-innsatsen hennes i Froland. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Olsbu Røiseland står over høydesamling

Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø blir hjemme når skiskytterne drar på høydesamling i Italia, melder VG.

Olsbu Røiseland, som nærmest tok storeslem under VM i Anterselva i februar, har slitt med en belastningsskade i hoften og kan derfor ikke være med på løpeturer i høyden.

– Skulle det bli dårlig vær noen dager, vil Marte være avskåret fra å trene alternativt siden langturer må kjøres på rulleski (skøyting) eller sykkel. Med alle begrensningene som oppstår ved å trene på et sted, taper hun mer enn hun vinner, mener landslagssjef Per-Arne Botnan.

Thingnes Bø blir derimot ikke værende hjemme på grunn av skade.

– Det kommer til å bli en god del reisedøgn det neste halve året med karantenetid på «kjøpet», så nå velger jeg å ha et vanlig, sivilt liv før toppidretten slår til for fullt fra november, er begrunnelsen til Thingnes Bø overfor VG.

Skiskytterstjernen ble far til Gustav i januar, og gjorde det klart allerede da at han ville stå over en del samlinger for å være pappa og for å avlaste kona Hedda Dæhli Bø.

Johannes Thingnes Bø dropper skiskytternes neste høydesamling i Italia. Foto: Carina Johansen / NTB

(©NTB)