GIR SEG IKKE: Kaptein Eirik Heia Pedersen (med trofeet for seriegullet i 2018/19-sesongen) og Sondre Paulsen (draktnummer 10) har forlenget sine kontrakter i ØIF Arendal. Foto: NTB Scanpix

ØIF-kompisene er med videre: - Vil ta del i et nytt eventyr

To av ØIF Arendals mest trofaste og viktigste spillere har signert nye kontrakter.

Bakspillerne Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen har skrevet under på hver sin ettårsavtale, melder eliteserieklubben på sin hjemmeside.

Duoen hadde avtaler som løp ut nå etter den forkortede 2019/2020-sesongen.

Guttene kom fra Strømmen-Glimt til ØIF Arendal i 13-årsalderen.

Fire titler

Duoen har bidratt sterkt til merittene som inkluderer opprykk fra 1. divisjon, tre seriegull, én NM-tittel og flere sterke prestasjoner internasjonalt i europacupene.

Kaptein Eirik Heia Pedersen fortalte til Agderpostens journalist i mars i år at det var 50-50-sjanse for ny kontrakt eller slutt på karrieren. Sivil jobb og familieliv med tre barn krever sitt, forklarte han da.

Nå er 31-åringen klar på at han vil klare å sjonglere de mange ballene i minst ett år til.

– Jeg kan merke at det er mange som er på hugget og vil ta del i et nytt ØIF Arendal-eventyr, og det har jeg planer om å være med på, sier bakspilleren til oifarendal.no.

Skrev under allerede i mars

Jevngamle Paulsen har også fått ordnet sin kabal til videre satsing i topphåndballen.

– Muntlig tror jeg vi var enige så langt tilbake som i januar/februar. Kontrakten undertegnet vi i mars, da Marinko (Kurtovic, hovedtrener) også var litt tilbake. Det har vært viktig å få optimalisert totalsituasjon slik at jeg klarer å levere bra hver eneste uke. Som familiefar og med jobb, trenger man noen tilpasninger i forhold til totalen. Det er på plass, forklarer Paulsen til klubbens nettsted.