Tobias Collett avbildet da han spilte for Jerv. Foto: Alexander Nupen

Ny spiller til Arendal: – Gleder meg til å flytte hjem

Tobias Collett (23) er klar for Arendal Fotball fra nyttår. Grimstad-mannen melder overgang fra OBOS-ligaklubben KFUM.

Arendal-trener Roger Risholt er fornøyd med å ha sikret seg den lokale spilleren Tobias Collett fra neste sesong. Han trekker fram at 23-åringen bringer med seg både menneskelige kvaliteter og fotballferdigheter.

– Det er veldig moro at Tobias blir en del av vårt lag. Jeg har fulgt ham helt siden Jerv-tiden der han tidlig viste kvaliteter som sentral midtbanespiller. De siste sesongene har han spilt i "Kåffa" og blitt omskolert til høyreback. Han har veldig god fotballforståelse, er ekstremt treningsvillig og har de holdningene og verdiene vi leter etter hos våre spillere, uttaler Risholt i en pressemelding fra Arendal Fotball søndag ettermiddag.

Spilleren med lokal tilhørighet har vært plaget med skader det siste året.

– Han har jobbet hardt for å komme tilbake for fullt. Derfor gleder vi oss til å inkludere ham i Arendal-troppen fra nyttår, sier Roger Risholt.

Les også
Stor oversikt: Disse er ferdige i Arendal Fotball

Tobias Collett signerte for KFUM sommeren 2018 og har vært med på oppturen i klubben. Først gjennom opprykk til OBOS-ligaen høsten 2018, og i fjor spilte klubben kvalifisering om opprykk til Eliteserien. Også i år kan klubben klare en av kvalikplassene.

Til sammen har han vært med på seks kvalifiseringsspill og opprykk.

– Jeg har hatt flere skader denne sesongen, men nå er jeg endelig i full trening igjen. Derfor håper jeg å kunne bidra for "Kåffa" (KFUM) i sesonginnspurten, uttaler Collett i pressemeldingen.

En nylig medisinsk undersøkelse viser at Collett er restituert fra skadene.

– Klubben skal restarte og gjøre ting annerledes. Jeg liker veldig godt den tydelige satsingen på flere lokale spillere, og jeg regner med at jeg kommer til å spille sammen med flere gamle kjente. Jeg ønsker å være med å bygge kultur og fellesskap i garderoben, sier Tobias Collett, som gleder seg til å flytte hjem til Sørlandet etter drøye to år i Oslo.

Les også
Blir Arendal-trener de to neste årene: – Håper at flere vil bry seg
Les også
Ingen lokale fra start i år: Nå tas det grep for lokal satsing