Jerv-trener Arne Sandstø fikk sammen med Grorud gjennomslag for ønsket om å flytte kampen mellom dem en dag fram. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

NFF hørte på klubbenes ønsker – justerte kampdato for tre 1.-divisjonskamper

Klubbene i bunnstriden i 1. divisjon har reagert ulikt på NFFs kampkabal som ble presentert onsdag. Torsdag gjorde fotballforbundet endringer for blant andre Arne Sandstø og Jerv.

Onsdag ble Norges Fotballforbunds (NFF) plan for hvordan 1. divisjon skal fullføres offentliggjort. I alt dreier det seg om to fulle serierunder og fire utsatte kamper.

Torsdag ble dato for tre av kampene justert med én dag: Lillestrøm – KFUM Oslo ble utsatt en dag til 2. desember, Jerv – Grorud framskutt en dag til 3. desember og HamKam – Lillestrøm utsatt en dag til 6. desember.

Jerv skulle ta imot Grorud fredag 4. desember for å spille kampen som har blitt utsatt to ganger på grunn av karantene etter koronasmitte. Begge lag har ny kamp igjen påfølgende mandag, og begge lags trenere stusset over at kampen ikke ble lagt til torsdag.

– Vi var spent på hvordan de skulle løse det. Det er en vanskelig kabal å få til å gå opp for NFF, det har jeg full respekt for. Vi regnet med å møte Jerv torsdag 3. desember. Det er vanskelig å få det til å gå opp perfekt, men hvorfor må vi vente så lenge på å møte Jerv? spør Grorud-trener Eirik Kjønø når NTB ringer.

Han mener at om Kongsvinger og Sandnes Ulf, som er lagenes neste motstandere, hadde spilt fredag de også, ville det vært helt i orden.

Behandles hos NFF

Det spørsmålet har også havnet på bordet til NFF. Konkurransedirektør Nils Fisketjønn bekreftet det til NTB, og han varslet at rettelser kunne komme i løpet av dagen.

– Så lenge Jerv og Grorud er positive til det, bør det ikke være noe som tilsier at den ikke flyttes, sier Jerv-trener Arne Sandstø til NTB.

Jerv er eneste lag med fire kamper igjen av sesongen.

– Det blir en ekstra utfordring for oss, men det er ikke så store forskjeller. Det er på tide at programmet er spikret. Så er det bare å kjøre på, sier Sandstø.

Gratulerer Grorud

Lillestrøm har uttalt til

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Sammen med Stjørdals-Blink kommer vi dårligst ut nok en gang. Men vi skal gjøre det beste ut av en håpløs situasjon. Heldigvis har vi de spillerne vi har, slik at vi kan klare dette. Slik oppsettet er satt opp kan vi nesten gratulere Grorud med trygg plass. De har fått det beste oppsettet, sier Nesselquist til lokalavisen.

– Det er så mye som står på spill og mye følelser involvert, svarer Grorud-trener Kjønø til Nesselquists «gratulasjon».

Ull/Kisa ligger på 10.-plass med 32 poeng. Strømmen, Stjørdals-Blink og Jerv ligger på plassene under med 31 poeng. Grorud har 30 poeng på 14.-plassen som gir nedrykkskvalifisering. Bak dem er Øygarden (27) og Kongsvinger (25) som fortsatt har et lite håp om å holde seg. Det er med andre ord klart for en dramatisk avslutning på sesongen.

28/11 (29. runde): Tromsø – Ranheim.

2/12 (fra 28. runde): Lillestrøm – KFUM Oslo.

3/12 (fra 26. runde): Jerv – Grorud.

6/12 (29. runde): HamKam – Lillestrøm.

7/12 (29. runde): Grorud – Kongsvinger, KFUM Oslo – Øygarden, Sandnes Ulf – Jerv, Stjørdals-Blink – Raufoss, Ull/Kisa – Sogndal, Åsane – Strømmen.

10/12: Strømmen – Stjørdals-Blink (fra 26. runde), Jerv – Åsane (fra 28. runde).

13/12 (30. runde): Jerv – Stjørdals-Blink, Kongsvinger – Ull/Kisa, Lillestrøm – Grorud, Ranheim – Sandnes Ulf, Raufoss – KFUM Oslo, Sogndal – Åsane, Strømmen – Tromsø, Øygarden – HamKam.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist er misfornøyd med hvordan NFFs spilleplan ser ut for de resterende kampene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Eirik Kjønøs Grorud ligger utsatt til før serieavslutningen i 1. divisjon. Det ligger an til å bli en dramatisk duell mellom flere lag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB